Дешан: Француска игра не само против Аргентине, већ и против цијелог свијета

Танјуг
Foto: Танјуг/AП

ДОХА- Селектор фудбалске репрезентације Француске Дидије Дешан изјавио је данас да је увјерен да "триколори" могу да побједе Аргентину у финалу Свјетског првенства и да на тај начин одбране планетарну титулу.

Аргентина ће у сутрашњем финалу имати подршку око 50.000 навијача.

"Аргентински тим има веома важну подршку у сваком навијачком смислу. То је страствена нација, која живи за фудбал. Имају и ту велику жељу због Лионела Месија. Цијели свијет, па и понеко у Француској, жели такав крај. Али, наш ривал није на трибинама, већ на терену", нагласио је Дешан на конференцији за новинаре у Дохи.

Француска брани титулу на СП у Катару, пошто је прије четири године у Русији у финалу савладала Хрватску 4:2.

"Аргентина је искусан тим, седморица играча су играла и прије четири године, али то није иста екипа. Они су имали доста трансформација током турнира, можда може да понуди нешто ново и у финалу, али можемо и ми. Мароко је, рецимо, у полуфиналу играо са петорицом дефанзиваца. И ми смо их отворили на вријеме. Мислим да је овај тим способан да се прилагоди свему", додао је селектор Француске.

Он је истакао да вјерује да ће француски фудбалери уживати на сутрашњем мечу.

"Свака велика утакмица је посебна и увијек постоји емотивна страна, али и сваки играч има другачији темперамент. То што су многи од њих имали важне мечеве, неки су били и прије четири године, може да помогне. Као тренер се трудим да их ослободим стреса и да важност претворим у уживање", рекао је Дешан.

Француска има проблема са повријеђеним и болесним играчима, пошто јуче нису тренирали Дајо Упамекано, Адријен Рабио, Орелијен Чуамени, Тео Ернандез и Кингсли Коман. Рафаел Варан и Ибрахим Конате тренирали су са екипом и биће спремни за финале са Аргентином.

"Урадили смо све да заштитимо играче. Видјећемо, има времена до недјеље", поручио је селектор Француске.

Капитен француске фудбалске репрезентације Уго Лорис изјавио је да чежње Месија и Аргентине нису важније од сутрашњег меча.

"Утакмица је толико велика и много је важнија од једног играча. Ово је финале између двије велике нације. Ово је игра, а не игра једног фудбалера. Француска је уз нас и то важно. Почели смо првенство са мисијом да одемо што даље и сада желимо да завршимо посао. Знамо шта Меси значи за наш спорт, али то није важно у овом тренутку", додао је Лорис.

Утакмица између Аргентине и Француске биће одиграна сутра од 16 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана