Дерби Прве лиге Српске већ на старту

Дарко Пашагић
Дерби Прве лиге Српске већ на старту

БАЊАЛУКА – Лакташи и Рудар Приједор, који у ново првенство улазе са веома високим амбицијама састаће се већ у првом колу шампионата Републике Српске, одлучено је на жријебу такмичарски бројева одржаном у бањалучком хотелу "Јелена".

Сигурно је да нас очекује веома занимљиво прволигашко тамичење, јер као што је познато од сезоне 2025/26 елита Републике Српске бројаће 14 чланова и играће се двокружно у 26 кола. То значи да ће се међу друголигаше преселити од пет до седам клубова у зависности од пласмана екипа из РС у Премијер лиги БиХ.

Прволигашка сезона стартоваће 10. и 11. августа, када ће се бити играни сусрети првог кола прволигашког каравана. Током јесењег дијела шампионата планирана је само једна "радна" сриједа за чланове елите и то 18. септембра, када ће се играти сусрети седмог кола. Јесењи дио шампионата завршиће сусретима 17. кола, који су на програму 23. и 214. новембра, а почетак прољелног дијела првенства планира је за 1. и 2. март.

Ове јесени три сриједе су одвојене за утакмице Купа Републике Српске "Др Милан Јелић". Мечеви шеснаестине финала играће се 28. августа, осмина финала је на распореду 2. октобра, а четвртфинале је заказано за 5. новембар.

1. коло
10. и 11. август, 17,30

Леотар – Фамос
Звијезда 09 – Борац (КД)
Славија – Сутјеска
Жељезничар СТ – БСК
Романија – Дрина (З)
Слобода (НГ) – Вележ (Н)
Козара – Љубић
Дрина ХЕ – Слобода (МГ)
Лакташи – Рудар Приједор

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана