Дени Павловић, дефанзивац Ки Клаксвика за "Глас": Очекивао сам да ће Борац избацити ПАОК

Дејан Кондић
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Други пут у три сезоне Борац ће преко Фарских Острва тражити пролазак у Европи. Након неуспјеха против екипе Б36 из Торшавна прије двије године, сви у табору "црвено-плавих" вјерују да ће имати више среће против Ки Клаксвика.

Од 2018. године члан шампиона Фарских Острва је српски дефанзивац Дени Павловић. Некадашњи омладинац Црвене звезде, прошле сезоне успио је са саиграчима да направи искорак и постане фудбалска тема број један широм Европе.

Била је то изузетно романтична прича.

Тим са Фарских Острва заустављен је тек у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, након што су на чудесан начин елиминисали Ференцварош и Хекен.

Норвешки Молде је био бољи, али тек послије продужетака.

Ове године, шампион Фарских Острва, додуше у нешто измијењеном саставу у односу на сезону снова, долази на мегдан Борцу. Клаксвик је тим из истоименог села од око пет хиљада становника, на једном од Фарских острва, Бордој.

Борчев "домаћин" радо се одазвао разговору за "Глас Српске".

- Нисам пуно гледао Борац, испратио сам овај двомеч против ПАОК-а. Доста су добра екипа, на једном вишем нивоу него раније. Драго ми је збго тога. Искрено, у неком разговору међу нама играчима, очекивали смо да ће Борац победити и избацити ПАОК, након што су добро одиграли прву утакмицу и остварили добар резултат у Солуну, који нико није очекивао. Плус што су уз себе имали такве навијаче и атмосферу. Нисмо правили неке дубље анализе, зато што смо ми имали утакмицу, били смо фокусирани на Малме. Првенство се наставља, такође. У недељу имамо јако битну утакмицу у шампионату. Трећи смо на табели, првенство се завршава крајем октобра. Боримо се за прво место са Викингуром. Мислим да ћемо наредних дана пребацити сав фокус на Борац, да их детаљно анализирамо. Свакако се, опет кажем, ради о квалитетној екипи, биће веома тешко у Бањалуци уз ону атмосферу и публику, какву само имамо ми са наших простора. Морамо бити максимално спремни и озбиљни. Свестан сам и читао сам да је ово историјска прилика за Борац да се пласира у групну фазу европских купова. Бањалучани ће бити веома мотивисани и биће нам баш тешко. Радујем се том двомечу и драго ми је што долазим у Бањалуку, после дуго времена – истакао је Павловић.

ГЛАС: Колико се промијенила Ваша екипа у односу на прошлу сезону?

ПАВЛОВИЋ: Отишло је неколико играча, Норвежана, у односу на прошлосезонску екипу. Окосница је остала иста, само сада имамо више странаца, али треба времена да се све сложи.

ГЛАС: Имате и новог тренера, у односу на прошлу сезону.

ПАВЛОВИЋ: Променили смо тренера. Бивши тренер, Магне Хосет на клупи је тима Б36 Торшавн. Сада нас води Еспен Хауг.

ГЛАС: Европа је прошле сезоне чула за Арнија Фредериксберга, генералног менаџера компаније која продаје смрзнуте пице. Дао је шест голова у Европи.

ПАВЛОВИЋ: Он је највећа звезда, даје те голове. Ове је већ пет пута затресао мрежу. На Фарским Острвима иначе сви који играју фудбал и раде друге послове. Разлика у Ки Клаксвику је што екипу чине странци и репрезентативци, али чак и репрезентативци имају друге послове. Једноставно су навикли. За разлику од играча у другим клубовима у нашем су углавном сви на позицијама, раде добре послове.

ГЛАС: Како игра Клаксвик, коју формацију преферирате?

ПАВЛОВИЋ: Играмо директан фудбал, са доста контакта, пресинга, али против боље екипе спустимо се ниже, што је нормално. Играмо 4-2-3-1 или 3-5-2, али знаће нас Пузигаћа прочитати, изанализирати ха-ха-ха.

ГЛАС: Какве су амбиције клуба у Европи ове сезоне, сигурно желите поновити упсјех од прошле године и изборити групну фазу неког европског купа?

ПАВЛОВИЋ: Желимо поново да се пласирамо у групну фазу у Европи, али гледајте, овде нема неког императива, притиска, као код нас. Приоритет нам је да свако да максимум, да буде на свом нивоу, а ако дође резултат још боље. Ништа се не мора.

ГЛАС: Ваш стадион је капацитета 2.600, али са мање од 600 сједећих мјеста. Борац ћете дочекати у Торшавну.

ПАВЛОВИЋ: Прва два кола Европе играли смо у Клаксвику, а сада ћемо играти у Торшавну на националном стадиону, где игра репрезентација. Тај терен је већи од нашег, са вештачком травом.

ГЛАС: Какво је вријеме на Фарским Острвима у ово доба године, шта могу очекивати играчи Борца?

ПАВЛОВИЋ: Данас је магловито и суво без падавина, али онако хладнији је ваздух, може бити највише 15-ак степени. Може се задесити да падне киша, а може бити и лепо време, јер је у августу најлепше време на Фарским Острвима, током читаве године. Од јануара до маја овде падају снег и киша, у другој половини године буде магловито, без падавина, некад дува ветар, баш је лоше време. Али сваког августа се задеси да буде лепо, сунчано време, са неких 15-ак степени. Овде је лутрија што се тиче времена.

Бањалука

ГЛАС: Сјећаш ли се када си са пионирима Црвене звезде освојио меморијал "Душко Ожеговић" у Бањалуци?

ПАВЛОВИЋ: Како сте се тога сетили?! Давно је било, део те екипе био је и Филип Стојковић, он нам је био капитен. Играли смо на главном терену стадиона у Бањалуци то финале против Партизана. Осећао сам се као да сам освојио Лигу шампиона.

Пузигаћа

ГЛАС: У Вождовцу сте били саиграч са Борчевим помоћним тренером Бојаном Пузигаћом.

ПАВЛОВИЋ: Нисам веровао, видео сам да је тренер, размишљам како сам остарио. Играли смо заједно, мада је он старији од мене. Први пут да сам чуо да је неки мој бивши саиграч сада тренер. Свака му част, драго ми је због њега. Поздравићете га пуно!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана