Дејан Видић за "Глас": Очекујем још бољи учинак у наредном првенству

Дарко Пашагић
Дејан Видић за "Глас": Очекујем још бољи учинак у наредном првенству

ДОБОЈ - Иза нападача Слоге Дејана Видића је можда и најтежи период у досадашњем дијелу каријере, који траје од 7. априла, када је на утакмици 25. кола Премијер лиге против Жељезничара (0:3) у Модричи зарадио прелом кључне кости.

До тог тренутка водећи стријелац Добојлија са 16 голова заостајао је само три поготка за првим стријелцем лиге Немањом Билбијом из Зрињског и био страх и трепет за противничке голмане.

- Од самог почетка те утакмице био сам у неком контраритму, тако да у 27. минуту код резултата 0:0 нисам реализовао пенал. Уследила је кобна повреда, али и правовремена интервенција лекарског тима, а већ наредни дан у болници у Добоју ме успешно оперисао мој презимењак Саша. Њему, али и свим људима из клуба, дугујем велику захвалност што сам се брзо вратио на терен - рекао је Видић, који је на крају прошлог првенства био трећи стријелац лиге иза већ поменутог Билбије и Хамзе Чатаковића из Сарајева.

Дани које је провео ван терена по његовим ријечима били су дуги као година и са зебњом је чекао повратак.

- На срећу опоравак је протекао у најбољем реду и од почетка припрема за ново првенство сам у тренажном процесу. Нисам играо на неколико првих утакмица, али против Младости ГАТ на терену сам провео 30 минута, сада против Лакташа цело полувреме. Најважније да је она психолошка баријера у глави пробијена - наставио је Видић.

У односу на прошлу сезону тим премијерлигаша са стадиона “Луке” је знатно измијењен.

- Најважније је да је задржана окосница екипе. Полако се уигравамо на тренинзима и кроз припремне утакмице и верујем да ћемо бар поновити игре из прошле сезоне, када смо за многе били велико изненађење. Што се мене тиче у прошлом првенству сам због повреде заустављен на учинку од 16 голова. Надам се да ће шампионат, који почиње за десетак дана за мене, али и за клуб бити још успешнији. Драго ми је што се вратио Тони Јовић са којим сам имао одличну сарадњу на терену и верујем да ћемо поново бити убитачан тандем - додао је Видић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана