Дејан Видић након првенца у сезони: Биће још доста голова, само да здравље послужи

Дарко Пашагић
Дејан Видић након првенца у сезони: Биће још доста голова, само да здравље послужи

ДОБОЈ - Поготком Дејана Видића у 23. минуту дуела са Широким Бријегом Слога дошла је до прве побједе у овој сезони, а уједно најбољи стријелац Добојлија у прошлом првенству, када је постигао 16 голова, прекинуо је пост који је трајао сам један дан мање од пуних шест мјесеци.

Наиме, 16. марта у мечу 23. кола Премијер лиге за прошлу сезону одиграном у Модричи између Слоге и Тузла ситија (3:1) Видић је са два поготка био најзаслужнији за побједу свог тима. Недуго послије тога, 7. априла у 25. колу овај 31-годишњи нападач из Србије није имао свој дан. Прво у 27. минуту дуела против Жељезничара (0:3) у Модричи није искористио пенал, а онда се десило оно што ниједан фудбалер не жели - повреда која га је дуже вријеме одвојила од терена. Замијењен је у 69. минуту и послије љекарских прегледа установљено је да се ради о прелому кључне кости. Дан касније је и оперисан у добојској болници, што је значило да је за њега првенство завршено. Иако није наступао на четвртини утакмица, на крају је био трећи стријелац лиге са 16 голова.

- Био је то за мене веома тежак период који је, срећом, прошао. Од почетка припрема за нову сезону био сам у тренажном процесу, а стручни штаб са Владом Јагодићем на челу је дозирао мој рад и играње током контролних утакмица. Било је из почетка мало страха да се поново не повредим, али све је то сада иза мене - нагласио је Видић.

Изгледа да је требало да постигне први погодак у сезони да Слога дође до прве побједе.

- Ако је судити по статистици, тако испада, али сигурно је другачије. Наиме, требало је на почетку сезоне да се сви заједно уклопимо у целину, јер је ту доста нових играча. Чини се да је то сада коначно све на свом месту, што значи да бисмо у наредним колима могли да почнемо да пружамо партије какве се од нас очекују, а, наравно, и да направимо помак на табели. Сви смо свесни да имамо веома квалитетну екипу, али очигледно треба времена да прорадимо - наставио је Видић.

Очекује да и ове сезоне има запажен голгетерски учинак.

- Важно је да сам постигао први погодак, сада ће бити много лакше. Сигуран сам да ће их бити још много на мом конту, само је важно да ме мимоиђу повреде и да будем здрав. Све остало ће доћи само по себи - додао је Видић.

Вележ

Пред фудбалерима Слоге је у петак од 18 часова на стадиону “Рођени” у Мостару нови испит. Ривал у седмом колу Премијер лиге биће им Вележ.

- Сигурно да нас очекује веома захтевна утакмица. Вележ сигурно није отворио сезону онако како су планирали, доживели су и дебакл на европској сцени и сада под вођством новог тренера сигурно желе да се врате у сам врх табеле. Све је то додатни императив за екипу, а и нама ће бити пуно лакше играти после ове прве победе - нагласио је нападач Слоге Дејан Видић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана