Дејан Видић, фудбалер Слоге, за “Глас Српске”: Анталија рај за фудбалере

Дарко Паагић
Дејан Видић, фудбалер Слоге, за “Глас Српске”: Анталија рај за фудбалере

АНТАЛИЈА – Нападач Слоге и најбољи стријелац Добојлија у првом дијелу сезоне Дејан Видић је за “Глас Српске” истакао да је Анталија у припремном периоду прави рај за фудбалере и да је долазак у Турску пун погодак.

Изабраници Владе Јагодића већ девет дана бораве у познатом љетовалишту гдје ће остати до 6. фебруара.

- Овде имамо стварно феноменалне услове, од хотелског смештаја, терена за тренирање, као и велики број веома атрактивних противника, тако да је долазак у Анталију пун погодак. Уз све то и временски услови су идеални, температура је негде око 17 степени, тако да је права милина тренирати. Што се тиче екипе, за сада све иде по плану, испуњавамо замисли стручног таба и верујем да ће тако бити и у наредним данима. Наравно, ово је најтежи део припрема, ноге су тешке, осећа се приличан умор код свих нас, али све је то лакше поднети, када имамо овакве услове за рад. Оно што је најважније је да је атмосфера у екипи сјајна и да су се новајлије добро уклопиле – нагласио је Видић.

Слога је већ одиграла двије контролне утакмице у Турској. У првој је поражена од казахстанског Јелимај Семеја са 1:3, а у другој је побиједила пољску Вислу Плок са 2:0.

- У том првом мечу смо пробали неке нове тактичке поставке и можда је то био разлог пораза. Истина, у том мечу осим гола који сам постигао из једанаестерца имали смо неколико прилика. Нажалост, нисмо их искористили, а примали смо голове после наших грешака. Против Пољака било је знатно боље, иако су они далеко захтевнији противник од Казахстанаца. Међутим, деловали смо одлично на терену и као плод такве игре уследила је победа. Међутим, ови припремни резултати нису толико важни, колико је битно да се што боље уиграмо, али и да не дође до неких непланираних повреда током припремних утакмица - наставио је Видић.

У првом дијелу сезоне овај српски интернационалац постигао је 10 погодака у Премијер лиги и у тандему са Тонијем Јовићем (пет голова и четири асистенције), који је у међувремену напустио Добојлије, био нерјешива енигма за противничке одбране.

- Већ дуги низ година сам професионалац, али никада се нисам тако добро уклопио са неким саиграчима, као што је био случај са Јовићем. Реч је о сјајном човеку и фудбалеру и стварно ми је жао то је променио средину. Надам се да се његов одлазак неће много осетити у наставку сезоне и да ће моја голгетерска серија да буде настављена. Најважније је да су доведена адекватна појачања од којих бих истакао Бориса Варгу. За ово кратко време колико је са нама показао је о каквом се професионалцу ради и сигурно је његов долазак пун погодак – рекао је Видић.

Наредни сусрет у Анталији Добојлије играју сутра против узбекистанског Бунјодкора, а ријеч је о клубу у којем је каријеру наставио Јовић.

- Видели смо се пре неки дан. Имали су слободно па је дошао до нашег хотела да се види са бившим саиграчима и стручним штабом. И тим потезом је показао своју величину. Биће нам свима помало необично играти против њега, али смо професионалци и неће бити пардона на терену – истакао је 30-годишњи нападач премијерлигаша са стадиона “Луке”.

Већ 18. фебруара биће настављена Премијер лига у којој је Слога послије првих 18 кола на високом петом мјесту.

- За многе смо јесенас били велико изненађење и сигурно је да ће нам знатно теже бити у наставку првенства када ће сви ривали са пуно више респекта и опреза улазити у мечеве против нас. Наш циљ и даље остаје да што пре обезбедимо опстанак. Међутим, верујем да можемо задржати садашњу позицију и да ако нам се укаже прилика можемо направити додатни искорак – додао је Видић.

Бивша Југославија

На припремама у Анталији налази се велики број екипа са простора биве Југославије, тако да се може чути “наш” језик.

- Ми смо у хотелу “Титаник” гдје је поред нас и мостарски Вележ. Били су ту и фудбалери словеначке Муре. У хотелу до нас је бањалучки Борац и Нови Пазар, тако да сам ових дана видео доста некадашњих саиграча – рекао је првотимац Слоге Дејан Видић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана