Дејан Лекић о сјајним резултатима бившег клуба за “Глас”: Ђирона може до титуле

Дејан Кондић
Дејан Лекић о сјајним резултатима бившег клуба за “Глас”: Ђирона може до титуле

БЕОГРАД – Свега неколико дана остало је до краја 2023. године која ће се, бар та њена друга половина, у шпанском фудбалу памтити по чудесној игри и резултатима фудбалера Ђироне.

Мали тим великог срца из Каталоније на табели је раме уз раме трофејном Реалу, а седам корака испред Барселоне и Атлетика. Не планирају изабраници тренера Мичела сад да стану, желе да наставе сан и да се не буде. Уз њих су и знани и незнани.

Палчеве им држи и Дејан Лекић, што је и потврдио у разговору за “Глас Српске”. Некадашњи нападач Црвене звезде и бивши голгетер новосадске Војводине Ранко Деспотовић једини су српски фудбалери који су носили Ђиронин дрес.

- Ђирона већ неколико година слаже овај тим. Још кад сам ја био тамо 2016. године, већ тада се почео правити овај пројекат. Тада им је превасходна жеља била да уђу у Примеру. Ово што сада раде је огроман успех. Велика је то заслуга свих у клубу, играча и тренера Мичела превасходно. Зашто помињем тренера? Он је у клубу већ две, три године. Био је ту и у другој лиги. Тада је везао неколико пораза, чак су се борили за опстанак у Сегунди. Међутим, спортски директор је одлучио да остане. Био је истрајан у идеји да треба да добије још једну шансу и та Мичелова филозофија играња за гол више је дошла до изражаја. Направио је једну екипу која игра нападачки фудбал, без обзира да ли је ривал, Реал, Барса, Осасуна или било ко други. Мислим да могу до краја, јер стварно играју одлично. Шпанци за њих кажу “гранде сорпреса”, велико је то изненађење, али се навикавају. Фудбал у Шпанији је на високом нивоу и свака екипа од прве до треће лиге је високо професионална. Дакле, Ђирона јесте изненађење и за њих, али сматрају да нису случајно при врху - реферисао је Лекић.

Прије непуних седам година 1. јануара 2016. године Лекић је постао прво појачање у том моменту седамнаестопласиране екипе на табели шпанске друге лиге.

– Месец и по дана сам био у Индији. Добио сам позив Ђироне који сам оберучке прихватио. Јесу били у тешкој ситуацији у том моменту, борили су се за опстанак, али био сам оптимиста. Играли смо нападачки фудбал. Ушли смо у плеј-оф за пласман у Примеру. У финалу Осасуна је била боља у двомечу од нас. Већ тада смо били близу да се вратимо у елиту. Играо сам и ја добро, за шест месеци дао сам пет голова на 17 утакмица. Помогао сам екипи, али и себи јер сам после прешао у Мајорку - истакао је Лекић. 

Комплетан интервју са Дејаном Лекићем имаћете прилику прочитати у божићном издању “Гласа Српске”.

Будући тренер

Бивши репрезентативац Србије живи на релацији Шпанија - Београд. Практично, прије три године је окачио копачке о клин.

- Определио сам се да кренем мало да решавам лиценце за тренера. Сад сам у томе. Идем постепено, пратим утакмице, гледам. У контактима сам са неким пријатељима из Шпаније и Србије. У перспективи себе видим као тренера. Пробаћу, за почетак. Тврдим и дан-данас да не могу сви да буду тренери, видећемо шта ће бити - рекао је Лекић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана