Дејан Јовељић за “Глас Српске”: Не одвајам се од Месија и Суареза

Дејан Кондић
Дејан Јовељић за “Глас Српске”: Не одвајам се од Месија и Суареза

САН ХОЗЕ - Три ствари у Америци су неизбјежнe: смрт, порез и голови Дејана Јовељића. Повремени репрезентативац Србије игра сезону живота у дресу Лос Анђелес Галаксија.

Бијељинац је постигао гол на гостовању у Сан Хозеу код истоимене екипе у тријумфу од 3:0. Био је то његов 12. погодак у сезони на 19 утакмица, а има и шест асистенција. На диоби је четвртог мјеста у МЛС-у са легендама из Интер Мајамија Лионелом Месијем и Луисом Суарезом. Најефикаснији са 16 погодака је био Кристијан Арунго из Солт Лејка, док је Белгијанац, иначе некадашњи играч Ливерпула Кристијан Бентеке дао 14 у ДЦ Јунајтеду. 

- Меси и Суарез ће сигурно бити у самом врху листе стријелаца на крају, тако да не желим да се мрдам од њих, а ако будем у прилици, можда их и престигнем - уз осмијех је поручио Јовељић.

Његов клуб је у сјајној форми. “Галактичари” су везали четири узастопне побједе. Галакси је имао очајну прошлу сезону, није био ни близу пласману у плеј-оф, али у новом шампионату најтрофејнији клуб “преко баре” одлично игра. Одласком Мексиканца Хавијера Ернандеза Чичарита, Јовељић је добио главну ролу, стартер је и показао је да је гол-машина као што је био у млађим категоријама Црвене звезде. Наредног мјесеца за овај тим ће почети да игра и Нијемац Марко Ројс, новајлија из Борусије из Дортмунда, па се може очекивати да Галакси крене у борбу за титулу у најјачем шампионату САД који је из године у годину све јаче.

- Осјећам се одлично. Стварно добро играмо, ове године имамо много добар тим са играчима који, да тако кажем, одговарају неком мом стилу игре.  Надам се да ћемо наставити у истом ритму до плеј-офа - истакао је Јовељић. 

Сјајни голгетер пратио је наступе репрезентације Србије на текућем Европском првенству. Жали што “орлови” нису прошли групу, али га је обрадовао наступ “комшије” Луке Јовића, јединог стријелца српског националног тима на ЕП.

- Честитао сам му на постигнутом голу и пожелио срећу у наставку, али, нажалост, нисмо успјели да прођемо групу, што не значи да на сљедећем већем такмичењу нећемо - закључио је у јављању за “Глас” из Сан Хозеа нападач ЛА Галаксија Дејан Јовељић. 

Репрезентација

Дејан Јовељић дуго је фигурирао као једна од нападачких опција репрезентације Србије. У дресу националног тима постигао је два поготка (оба против Јордана у пријатељској утакмици) у шест одиграних утакмица. Нема сумње да у Фудбалском савезу Србије прате учинак 24-годишњег шпица. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана