Дејан Јовељић за “Глас” о сусрету са Ђоковићем: Изгубио сам се пред Новаком

Дејан Кондић
Дејан Јовељић за “Глас” о сусрету са Ђоковићем: Изгубио сам се пред Новаком

ЛОС АНЂЕЛЕС - Када пред најбољим навијачима играш против највећих сањаш да будеш достојан прилици. Срећан сам што сам постигао гол пред највећим тенисером свих времена Новаком Ђоковићем и кошаркашком легендом Владом Дивцем, али волио бих да смо уписали побједу пред рекордним бројем навијача код куће. Имамо велике циљеве за ову сезону и једва чекамо да поново заиграмо пред најбољим навијачима на свијету - написао је на “Инстаграму” нападач из Бијељине Дејан Јовељић.

Вођа навале ЛА Галаксија у центру пажње је медија у САД. Није мала ствар када због тебе на утакмицу дођу такви асови какви су Дивац и Ђоковић, а при томе на терену за ривале имаш једног Лионела Месија, Луиса Суареза, Серхија Бускетса, Ђордија Албу... У разговору за “Глас Српске” млади шпиц признаје да је био узбуђен због ненадане подршке са трибина у једном спектакуларном мечу, који је украсио поготком, а који није био довољан за тријумф његовог тима, јер је аргентински чаробњак Меси у судијској надокнади донио бод Интеру из Мајамија.

- Велика је част и задовољство што су такви спортисти и легенде, какви су Ноле и Владе, дошли да ме гледају и подрже. Послије меча смо причали, коментарисали утакмицу, моје славље и још неке детаље. Био сам стварно узбуђен, нисам знао како да се понашам хахахаха - дјечачки искрено је признао Јовељић.

Минути, боље рећи секунде, су дијелиле Јовељића и његове саиграче од велике побједе у мечу првог кола овосезонског издања МЛС-а, над највећим фаворитом за титулу. Ипак тренутак инспирације и мајсторија најбољег фудбалера свијета били су довољни да један бод оде у Мајами.

- Могу рећи да је ово коректан старт, није било баш како смо прижељкивали. Имали смо три бода у џепу све до посљедњих тренутака када је Меси након мајсторске комбинације са Албом дао тај гол. Аргентинац је стварно мајстор, част је и задовољство играти против такве величине и надам се да ћемо имати још сусрета. Још нешто, нећу бити нескроман ако кажем да је у утакмици требало да побиједимо са више голова разлике, али нажалост промашили смо пенал, погодили стативу... Мислим да су они увијек и против сваког овдје фаворити, али неће им бити лако - констатовао је Јовељић.

На клупи Галаксија против Интера био је још један Србин, резервни чувар мреже, Новак Мићовић, који је прије непуних годину дана из Чукаричког стигао у Лос Анђелес.

- С обзиром да имам најдужи стаж у екипи, а Ноле је релативно одскора ту, увијек сам му при руци шта год затреба. Мислим да му је уз мене лакше било да се навикне на клуб и земљу - нагласио је Јовељић.

Фудбалску репрезентацију Србије у марту очекују пријатељски мечеви против Русије (21.3) и Кипра (25.3). Одлични нападач не оптерећује се чињеницом да ли ће се наћи на списку селектора “орлова” Драгана Стојковића.

- Нисам размишљао о томе. Увијек исто кажем, напорно тренирам и играм, а ако заслужим шанса ће сигурно доћи - закључио је Јовељић.

Горановић

Дејан Јовељић је у млађим категоријама Црвене звезде играо са Балшом Горановићем, посљедњом аквизицијом бањалучког Борца у минулом зимском прелазном року (потписао једногодишњи уговор), који је до љета послат на позајмицу у Лакташе.

- Наравно да се сјећам Балше, играли смо заједно. Има одличну лијеву ногу. Дуго га нисам гледао након тога, тако да не могу ништа конкретније да вам кажем - рекао је Јовељић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана