Дебакл српског селектора: Илићев тим изгубио од "фењераша" 1:6

Б92
Дебакл српског селектора: Илићев тим изгубио од "фењераша" 1:6

Фудбалери Нижњег Новогорда који са клупе од скоро води српски тренер и легенда Партизана Саша Илић претрпио је најтежи пораз ове сезоне - 1:6.

Дебакл Нижњег десио се на терену посљедњепласираног тима лиге Сочија у оквиру 28. кола руске Премијер лиге. 

Илић је тек недавно преузео екипу, клуб га је ангажовао да спаси тим испадања из лиге што ће, сада након оваквог пораза, бити још тежи посао.

Није се овакав сценарио могао наслутити након успјешног дебија Илића на клупи и егала без голова са московским Спартаком.

Био је то обећавајући резултат пред посљедња три кола сезоне.

Међутим, у Сочију се десило помрачење читавог тима гостију.

Пораз се могао наслутити након голова Кравцова и Гуарирапе у првом полувремену, а било је јасно шта слиједи када је и Марсело Алвес у 66. минуту донио 3:0 Сочију.

Лабава игра гостију распала се у парампарчад, до краја је претрпила шамар преко двоструког стријелца Сутормина и Бурмистрова, који су ставили тачку на дебакл Илићевог тима.

Зе Турбо је потом само ублажио пораз Нижњег.

Два кола прије краја Нижњи је ван зоне испадања али га чека врло неизвјесна субина у преосталом дијелу сезоне. Оренбург, Урал, Факел, као и Нижњи, имају по 29 бодова и предстоји им грчевита борба у посљедњих 180 минута фудбала.

Сочи је отписан, Балтика је у тешкој стиуацији и ова два клуба ће највјероватније наредне сезоне играти нижи ранг. Два тима изнад њих, из групе у којој је и Илићев Нижњи, играће бараж за опстанак.

У посљедња два кола Нижњи дочекује ЦСКА и гостује екипи Крила Совјетов.

Нижњи је иначе посљедњу побједу забиљежио почетком марта (у гостима код Рубина).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана