Давид Вуковић, фудбалер Борца: Осјећај који се не заборавља

Дарко Пашагић
Давид Вуковић, фудбалер Борца: Осјећај који се не заборавља

БАЊАЛУКА - Јесењи шампион Борац у прољећни дио сезоне ушао је побједнички савладавши на Градском стадиону Тузла сити са 2:1, а овај меч сигурно ће најдуже памтити 20-годишњи Давид Вуковић који је први пут био стартер у дресу Бањалучана у премијерлигашком окршају.

Овај младић је деби у елити БиХ имао практично прије три године када је у посљедњем колу сезоне 2020/21 против Слободе у Тузли ушао у самом финишу сусрета и од тада му се није поново указала прилика да буде на терену.

- Заиграти од првог минута и то још пред својом публиком за вољени клуб је сан сваког Бањалучанина и пресрећан сам што ми се остварио. Ово је осјећај који се на заборавља и сигурно ћу га памтити до краја живота - нагласио је Вуковић.

На терену је провео 75 минута и по његовим ријечима задовољан је како је одиграо.

- Истина, било је мало треме пред сам почетак меча, али сматрам да сам добро одрадио посао. Сигурно је да ће то бити још боље у наредним сусретима када се још мало ослободим притиска - рекао је овај крилни нападач.

Пресрећан је што се са позајмице из Лакташа вратио у Борац и што је одмах добио прилику да покаже шта зна.

- Једно је играти Прву, а сасвим нешто друго Премијер лигу. Разлика је огромна, али очекујем да испуним не само своја, ве­ћ и очекивања стручног штаба - истакао је Вуковић.

У наредном колу Борац гостује код Вележа у Мостару.

- Идемо полако из утакмице у утакмицу и у сваки сусрет улазимо са жељом да побиједимо. Тако ће бити и у Мостару – додао је Вуковић.

“Црвено-плави” су до побједе против Тузла ситија дошли погоцима Јове Лукића у 24. и 53. минуту, серију без пораза у Премијер лиги повећали су на 19 сусрета и у предности су у односу на другопласирани Зрињски чак девет бодова.

- Одиграли смо добру утакмицу 70 и више минута. Контролисали смо све, имали доста прилика које нисмо искористили. Штавише, у наставку смо имали још двије, три шансе. На крају смо дозволили да нам ривал постигне погодак, али је најважније да смо добили утакмицу и остварили заслужен тријумф - нагласио је шеф стручног штаба Бањалучана Винко Мариновић.

Парови 20. кола: Звијезда 09 – Сарајево, Широки Бријег – Жељезничар, Зрињски – Игман, ГОШК – Слога (Д); Вележ – Борац, Тузла сити – Посушје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана