Дарко Војводић, шеф стручног штаба Фамоса, за “Глас Српске”: Четврто мјесто равно титули

Дарко Пашагић
Дарко Војводић, шеф стручног штаба Фамоса, за “Глас Српске”: Четврто мјесто равно титули

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Ни највеће присталице Фамоса послије веома лоше прошле сезоне, у којој је на једвите јаде изборен опстанак, нису се могле надати да ће њихови “мотористи” први дио првенства завршити на четвртој позицији.

Међутим, тако није мислио Дарко Војводић који је на чело стручног штаба прволигаша из Источне Илиџе именован 21. јуна и за само пет мјесеци направио је екипу која је уз мало више спортске среће на свом салду могла имати још неколико бодова више.

- Када се погледа како смо губили бодове у Приједору, Бијељини, Бањалуци против БСК-а, Невесињу онда је права штета што немамо више бодова. Међутим, морам бити задовољан, јер се Фамос прошле године грчевито борио за опстанак. Када се све сабере и одузме овај пласман је по мени раван освајању првог мјеста. Међутим, то нас не смије уљуљкати и вјерујем да ћемо на прољеће бити још бољи - нагласио је искусни тренерски “вук”.

Када је дошао у редове Фамоса био је свјестан да га очекује пуно посла.

- Одмах смо сви заједно кренули онако како и треба, срчано. Од прошлосезонског кадра у екипи је неких 70 одсто фудбалера. Њима сам прикључио неколико млађих играча из Фамосове школе, али и довео неколико фудбалера с којима сам раније сарађивао. Та пракса се и раније показала као пун погодак и тако је било и овог пута. Успио сам да направим праву такмичарску екипу, која се никог не боји, која се бори док траје утакмица и за коју ништа није изгубљено и ништа није немогуће - наставио је Војводић.

Познат је као тренер који је, гдје год да је радио, успио да направи добре резултате, а често и екипе уведе у виши ранг.

- Са мном је све могуће, али треба бити реалан. Доста других прволигаша далеко боље финансијски стоји, тако да морамо бити задовољни оствареним у првом дијелу сезоне и ако је могуће тај пласман задржати или га евентуално поправити за једно мјесто. Најважније је да се екипа сада добро одмори, а почетак припрема сам планирао негдје око 15. јануара. Тада ћемо видјети да ли ће бити појачања. Ако их и буде неће их бити пуно, јер су готово сви играчи из првог дијела сезоне под уговором - додао је Војводић.

Бољи услови

У наставку сезоне Фамос би требало да добије терен с вјештачком подлогом.

- То би свакако требало да побољша услове не само за тренирање, већ и одигравање утакмица. Нарочито се то односи на зимски период, када су временске прилике овдје много сложеније него у осталим дијеловима Републике Српске - нагласио је Војводић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана