Дарко Милисављевић, нови тренер Звијезде 09 за “Глас Српске”: Борићемо се док има наде

Дарко Пашагић
Дарко Милисављевић, нови тренер Звијезде 09 за “Глас Српске”: Борићемо се док има наде

БИЈЕЉИНА - Нови шеф стручног штаба Звијезде 09 Дарко Милисављевић свјестан је да се прихватио готово немогуће мисије да покуша премијерлигаша из етно-села Станишићи задржати у елити, али је нагласио за “Глас Српске” да се не боји изазова и да ће се његова екипа борити док год има и теоретске шансе за опстанак.

Звијезда 09 налази се на посљедњој позицији послије 14 одиграних утакмица. Са учинком од једне побједе, два ремија и чак 11 пораза чврсто је прикована за зачеље, тако да њега и његове сараднике Марка Мићовића, Андрију Стојановића и Срђана Солдатовића очекује ђаволски тежак посао.

- Реално, од почетка сезоне имали смо велике проблеме. Екипа је доста каснила у формирању, нови играчи су долазили до непосредно пред почетак првенства, а онда су се на то све накачиле и повреде. Уз све то, нисмо ни имали пуно среће у појединим мечевима, где смо помало и незаслужено остајали без бодова. Али шта је, ту је, не преостаје нам ништа друго него да у преостала четири јесења кола покушамо и играчки и бодовно да извучемо максимум и онда да подвучемо црту. А онда ћемо се на пролеће борити и, надам се, изборити за опстанак - нагласио је Милисављевић.

Он је до сада био помоћник бившем кормилару Михајлу Јурасовићу који је послије 14. кола одлучио да поднесе оставку.

- Није му било нимало лако, али једноставно је одлучио да оде и да уместо њега неко други покуша да спасе шта се спасти може. Жао ми је што нисам био више уз екипу, јер сам због здравствених разлога одсуствовао два месеца у којима су Звијезда 09 и њени челни људи стварно били уз мене и на томе сам им неизмерно захвалан. Највише бих волео када бисмо сачували премијерлигашки статус, јер бих се на тај начин бар мало одужио људима из клуба који су ми помогли када је било најтеже - наставио је Милисављевић.

Радио је дуго у Србији и долазак у БиХ први му је ангажман у иностранству.

- Премијер лига се много разликује од Суперлиге Србије. Прво, што је игра само 12 клубова, који су много уједначенији по квалитету. Сваки кикс се веома тешко надокнађује, а гостовања су веома тешка, најпре због доста лоших терена. Овде нема плеј-офа и плеј-аута као у Србији, гдје се унапред зна да ће шампион бити Црвена звезда или Партизан, а сви остали уз неколико изузетака (ТСЦ, Чукарички, Нови Пазар и Војводина) се углавном боре за опстанак. Тамо је пуно лакше играти, јер јаче екипе имају доста луфта у појединим сусретима, док је овде практично свака утакмица на нож.

Слога

Већ за викенд Дарка Милисављевића очекује званични деби на клупи Звијезде 09. Његови изабраници на стадиону “Др Милан Јелић” у недјељу од 13 часова биће гости добојске Слоге, која у досадашњем дијелу првенства као домаћин није препустила ни бод ривалима.

- То је податак који све говори. Играју веома добро, имају одлично посложену екипу, тренутно најбољег стрелца лиге Дејана Видића, који има одличну сарадњу са Тонијем Јовићем. Делују импресивно, али учинићемо све да се вратимо непоражени - нагласио је Милисављевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана