Даниловић за "Глас" о великом успјеху португалског Насионала

Дарко Драгичевић
Даниловић за "Глас" о великом успјеху португалског Насионала

МАДЕИРА - Иза Владана Даниловића је сјајна сезона у Португалији. Бивши фудбалер бањалучког Борца и фочанске Сутјеске изборио је са Насионалом повратак у елитни ранг.

Његов клуб завршио је на другом мјесту друге лиге и представљао је једно од већих изненађења, јер му на старту нису даване велике шансе да се врати међу најбоље тимове. Ипак успјели су да све изненаде и да на крају покажу да имају одличан тим који је способан за велике резултате.

- Клуб је у овој сезони практично остварио два циља. Први је био опстанак у лиги. Није много њих вјеровало на почетку сезоне да можемо да будемо у самом врху. Међутим, све смо их демантовали играма на терену и имали смо одличну сезону. Опстанак смо давно остварили, а онда смо размишљали и о повратку у Прву лигу. На крају смо и то остварили и то је одличан резултат - истакао је Даниловић за “Глас Српске”.

Фудбалер из Фоче је прошле сезоне изабран у идеални тим друге лиге. У тек завршеној сезони је наставио са одличним партијама и дао је значајан допринос успјесима свог тима који ће тако опет да буде члан елитног ранга у Португалији.

Даниловић је одиграо 31 од 34 меча током сезоне и постигао шест голова и имао четири асистенције. Пропустио је само три дуела током сезоне због картона, што показује колико је био важан за успјех своје екипе.

- Презадовољан сам сезоном. Статистички је ово била моја најбоља сезона.  Не само то већ је и тим изгледао одлично током читаве сезоне. Из те тимске игре изашле су и добре партије појединаца међу којима сам хвала богу био и ја. Имао сам важну улогу у тиму и презадовољан сам. На индивидуални квалитет можемо да добијемо један или два меча. Али кад играте тимски као што смо ми онда је јасно да увијек може неко други да искочи и да помогне екипи да направи одличан резултат. Управо је то кључ нашег успјеха, сјајна тимска игра - поручио је Даниловић.

Насионал су пред финиш сезоне у другој лиги многи отписали, али играчи су вјеровали у свој рад и успјех. Били су у бодовном заостатку за водећим тимовима, а онда је услиједила фантастична серија успјеха. На крају је све крунисано другим  мјестом.

- Истина је да су нас многи отписали пред финиш сезоне. Нису вјеровали да можемо изборити ни плеј-оф. Ипак заиграли смо одлично, вјеровали смо у свој рад, тако да смо нанизали 12 утакмица без пораза. Био је то фуриозан спринт на крају којег смо дошли до другог мјеста. Били смо заиста најбоља екипа у првенству и да није било нешто лошијих резултата на старту сигурно би завршили и на првом мјесту. Играли смо одлично о чему свједочи и да смо били најефикаснија екипа у такмичењу - јасан је сјајни играч.

Даниловићу је истекао уговор са португалским тимом. Пред њим је период у којем мора да донесе веома важне одлуке.

- Прво ћу да се одморим са породицом, а онда ћу видјети с њима шта ћу даље. Сљедећи корак је веома битан у мојој каријери. Ишао сам степеницу по степеницу и важан је  наредни потез. У клубу су задовољни мојим партијама па су понудили нови уговор - додао је Владан.

Прелијепа Португалија

Даниловић се већ одомаћио у Мадеири, гдје је провео четири сезоне.

- Живот у Португалији је прелијеп. Клима на острву је перфекта, људи прељубазни. Осјећам се већ као домаћин јер су ме сјајно прихватили од старта. Језик сам научио и привикао се на храну. О томе колико ме воле довољно говори да сам био замјеник капитена као странац и то ми пуно значи - рекао је Владан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана