Данило Теодоровић, нападач Вождовца који је срушио Црвену звезду, за “Глас”: Нисам очекивао кикс Драговића

Дејан Кондић
Данило Теодоровић, нападач Вождовца који је срушио Црвену звезду, за “Глас”: Нисам очекивао кикс Драговића

БЕОГРАД - Фудбалери Вождовца направили су највеће изненађење у досадашњем току Суперлиге Србије савладавши на крову Црвену звезду с 3:2. Погодак који је потопио све наде шампиона дјело је Данила Теодоровића.

Први пут послије октобра 2021. и дуела у Сурдулици “црвено-бијели” су капитулирали у домаћем првенству. Учесника Лиге шампиона срушила су његова дјеца. Водећи гол дјело је Борислава Бурмаза, а након гола Михајла Нешковића, још један полазник омладинске школе тима с “Маракане” Теодоровић је погодио за “нестварних” 3:0. Касније је Звезда преко Милана Родића и Гелора Канге с бијеле тачке само ублажила пораз. Бањалучанин је у игру ушао у 55. минуту умјесто Бурмаза, а свега шест минута касније искористио је кикс капитена шампионског тима, Александра Драговића и лијепим лобом матирао Омрија Глазера.

- Не могу рећи да сам знао да ће Драговић направити грешку, испратио сам акцију до краја јер је то моја обавеза као нападача. Био сам свјеж у тим тренуцима јер сам мало прије тога ушао у игру. Драговић је баш тад погријешио, али видјели сте да након тога није дао ниједан нетачан пас. Али баш у том моменту направио је кикс и рутински сам реализовао шансу која ми се указала. Видио сам да је Глазер баш изашао испред гол-линије и упутио сам ударац који је био најбољи у том моменту - истакао је Теодоровић у разговору за “Глас Српске”.

На стадиону, а ни поред малих екрана, нико није могао да вјерује да млађарија тима из Заплањске улице “меље” шампиона.

- У моменту нисам могао да вјерујем шта се дешава, да постижемо те голове. Фантастично је било, оставили смо срце на терену. Потрудили смо се максимално, сви смо дали све од себе. Заслужили смо. Звезда је упркос свему имала много шанси, што је и очекивано јер је у питању заиста квалитетан тим. Имали смо среће, али смо је и заслужили - рекао је Теодоровић.

Изабраници Марка Савића нису много славили, јер како каже Теодоровић, већ су окренути предстојећим изазовима.

- Прославили смо у свлачионици уз “Врућу чоколаду”, то је нека наша традиционална пјесма већ неколико сезона. Нисмо нешто претјерано славили, јер смо били уморни послије утакмице, а већ смо фокусирани на наредне тренинге. Драго нам је због три бода, првенствено, а и због постигнута три гола. Поред тих погодака имали смо још неколико прилика. Већ се окрећемо наредним обавезама, у наредном колу гостујемо Напретку у Крушевцу, а након тога иде репрезентативна пауза - закључио је Теодоровић.

Бахар: Похвала ривалу

Чак 11 побједа заређао је Барак Бахар на клупи Црвене звезде, али је против “змајева” наишао на тврдо. Добра опомена пред Европу и Лигу шампиона, мада Израелац није био превише забринут.

- Нисмо срећни, али смо изгубили од врло доброг тима који је играо паметно. Играли су баш добро, преносили су лопту гдје год је требало и кажњавали су нас у свакој прилици коју су имали. Нисмо радили оно што иначе радимо... Морали смо да играмо боље и да се адаптирамо. Била је лијепа атмосфера, трава је била синтетичка. Ја могу само да похвалим тренера ривала и његов тим - рекао је Бахар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана