Данијел Прањић званично преузео Слободу из Тузле: Не бојим се изазова, чека нас много посла

ГС
Foto: ФК Слобода

Некадашњи фудбалер Бајерна из Минхена и репрезентативац Хрватске званично је представљен на "Тушњу", гдје ће имати за циљ да подигне екипу и удаљи је од борбе за опстанак.

Тренерским послом Прањић је почео да се бави још док је био играч Омоније Псевду, тако да је на Кирпу обављао двоструку функцију. Тренирао је затим хрватске нижелигаше Дубраву и Трње, а сада ће водити премијерлигаша из Тузле, гдје ће наслиједити досадашњег тренера Аднана Јахића.

"Поздравио бих прво све навијаче Слободе, захвалио се Управи клуба на храбрости да једног младог тренера који је пун амбиција ставе на ово мјесто. Мени је ово сигурно велики изазов. Знам доста о босанској лиги, знам доста о Слободи. Знам каква је тренутна ситуација о клубу, али што је најбитније не бојим се тог изазова, спреман сам и оно кључно што је најбитније је да ћемо сви заједно морати направити пуно добрих ствари да оставимо Слободу у овом тренутку у лиги, а онда да направимо план и програм да се Слобода врати на оно мјесто које и заслужује", истакао је Прањић у првом обраћању, а преноси клупски сајт Слободе.

Прањић је комплетирао и стручни штаб, у којем ће још бити Османхоџић, Рибић, Шљиво и Дејаковић. Данас ће на "Тушњу" од 15 часова одрадити први тренинг са новом екипом.

"Прво се морам упознати са екипом. Гледао сам посљедњу утакмицу против Вележа. Видио сам неке ствари које су позитивне и неке ствари које треба исправљати, које су негативне и које захтијевају пуно рада. Велики изазов је пред нама и то је оно што ће мене тјерати напријед. Ја ћу од данас од 0 до 24 бити у клубу. Овдје сам дошао радити, дошао сам направити добар посао. Кроз каријеру сам увијек био побједник и то ћу покушати пренијети на играче", додао је нови тренер "црно-црвених".

Током играчке каријере Прањић је наступао за Осијек, Динамо, Херенвен, Селту, Панатинаикос, Анортозис, Омонију, Копер, Спортинг, као и за славни Бајерн Минхен, са којим је играо и финале Лиге шампиона. Деби на клупи Слободе имаће против Сарајева након репрезентативне паузе, пише Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана