"Дани фудбала Републике Српске" 14. марта у Бањалуци

Срна
Foto: Илустрација

Манифестација "Дан фудбала Републике Српске" у организацији Фудбалског савеза Републике Српске и "Спортског журнала" биће одржана 14. марта у Банском двору у Бањалуци.

На манифестацији ће бити додијељене награде у пет категорија. Титула најбољег фудбалера носи назив "Велимир Сомболац", најперспективнијег играча "Срђан Качар", а за најбољег фудбалског радника "Илија Пантелић".

Најбољи тренер у години добија признање "Илија Миљуш", док лауреат у судијској бранши постаје власник признања под именом Ратко Крагуљ, наводи се на сајту Фудбалског савеза Републике Српске.

Посебну димензију свечаности даће двије интернационалне награде Златна повеља "Миљан Миљанић" за подухват и остварења у фудбалу, као и признање амбасадор фудбала "др Михајло Андрејевић Андрејка".

Такође, награда за животно дјело "др Милан Јелић" носи посебан ексклузивитет, а додјељује се заслужним члановима и људима који су оставили дубок траг у фудбалу Републике Српске, додају из Фудбалског савеза.

Први човјек Организационог одбора Вицо Зељковић рекао је да ће 14. марта Република Српска добити нове лауреате на које ће бити поносни.

Зељковић је навео да нема сумње да ће то бити истински фудбалски празник не само у Бањалуци, већ и цијелом региону.

"Ми ћемо се, као домаћини, потрудити да све госте дочекамо и испратимо на достојанствен начим, само онако како ми то знамо и умијемо", додао је Зељковић.

Он је навео да ове године планирају да подијеле и три Златне плакете Фудбалског савеза Републике Српске.

"Али, не бих даље да откривам детаље. Већ сада је интересовање за `Дан фудбала Републике Српске` велико, а трудићемо се да цјелокупни ток манифестације буде директно преношен на телевизији", додао је Зељковић.

Свечаност ће бити одржана тачно у подне у Концертној дворани Банског двора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана