Дан који доноси промјене у црно-бијелом свијету?

ГС
Foto: Б92

БЕОГРАД - Понедјељак, 21. октобар 2024. године, могао би бити уписан у историјским књигама Фудбалског клуба Партизан као дан одласка предсједника Милорада Вучелића и генералног директора Милоша Вазуре.

Многи ће рећи, и неће погријешити, да је то један од најнеуспјешнијих водећих тандема у 79-годишњој историји великанa српског фудбала, пише Б92.

Управо под њиховим патронатом тај великан је потпуно посрнуо и дотакао дно, због чега ће овог поподнева сви навијачи Партизана нестрпљиво чекати "пуш" вести да су Вазура и Вучелић, после девет година, коначно напустили своје позиције.

То би требало да се догоди на Скупштини која ће од 14.00 бити организована на Спортском центру "Телептик", на којој би дужности требало да буду разрешени, поред поменуте двојице, и сви чланови Управног одбора.

Најављено је да ће бити организовано руководеће тело у прелазном периоду, којим ће предсједавати Расим Љајић.

Дугогодишњи политичар и бивши министар у влади Републике Србије се наметнуо као спасилац, барем тако он истиче, те се бројна армија навијача нада да би уз њега клуб могао да крене са "мртве тачке" и дна које је дотакло најнижу тачку недавним поразом у 174. "вјечитом" дербију од Црвене звезде у Хумској (0:4).

Наравно да и уз његово име стоји знак питања и оправдана сумња, али је ситуација после Вучелића и Вазуре толико тешка, да је свима јасно да се никакве значајне промјене не могу десити "преко ноћи".

"Сви пријатељи, они који ме сретну и знају, кажу: 'Јеси ли ти нормалан? Шта ће то теби, не треба ти да идеш у тај муљ, нико из њега није изашао чист. Не треба ти то сада на крају каријере'. Али човек је саткан од чудног материјала. Док нисам ушао у фудбал, мислио сам да у политици има свега и свачега. Али у политици су часне сестре за оно што можете да видите и доживите у фудбалу", рекао је Љајић гостујући у суботу на ТВ Прва.

Ако његово име није, онда је код навијача оптимизам пробудила најава да ће у новој управи своје мјесто имати Предраг Мијатовић, као бивши директор Реала из Мадрида са којим је ишао на кров Европе и као играч и као функционер.

Такође, њему уз раме биће и Данко Лазовић, Зоран Бата Мирковић, Гордан Петровић... Имена која имају неки кредибилитет у црно-белом свијету.

Но, чињеница је да је пред свима њима и остатком нове гарнитуре, Сизифов посао, пише Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана