Дамир Хреља, фудбалер Борца: Хвала саиграчима што су били уз мене

Дарко Пашагић
Дамир Хреља, фудбалер Борца: Хвала саиграчима што су били уз мене

ТУЗЛА – Послије четири узастопна домаћа тријумфа фудбалери Борца наставили су побједничку серију пошто су на гостовању на “Тушњу” савладали Тузла сити са 2:1.

Послије уводне иницијативе домаћина и неколико полуприлика Бањалучани су преузели конце у своје руке и то су крунисали у 24. минуту. У дебију за Борац Дамир Хреља се одлично снашао послије убаченог аута и савладао Невреса Фејзића који се након аута одлично снашао у казненом простору и погодио по први пут у дресу Борца за 1:0.

Само три минуте касније “црвено-плави” су постигли и други погодак. Послије центаршута Зорана Квржића мрежу је затресао Јово Лукић и удвостручио предност свог тима. Домаћи су имали неколико прилика за гол, али се опет истакао голман Милан Мијатовић.

Послије тога изабраници Винка Мариновића имали су неколико прилика да потврде побједу, али нису били прецизни “резервиста” Милан Макарић и Хреља.

Казна је стигла у 77. минуту када је резервни фудбалер премијерлигаша из Симиног Хана млади Хамза Реџић погодио са 1:2 и тиме меч вратио у резултатску неизвјесност. Међутим, до краја сусрета није било голова и бодови су отишли у Бањалуку.

Хреља није крио задовољство због нове премијерлигашке рецке и свог постигнутог гола, али у први план истиче учинак својих саиграча.

- Желим да похвалим читаву екипу. Сви су дали максимум на терену. Желим да захвалим својим саиграчима који су ме подржали послије повратка из тешке повреде. Постигао сам гол, имао сам прилику за још један, али најважније је да смо остварили побједу и да смо освојили нова три бода – нагласио је Хреља.

Задовољан је био и тренер Мариновић.

- Честитао бих својим играчима. Мислим да су били тешки услови, тешко и једној и другој екипи. Тузла сити имао је у отварању утакмице изузетно добру прилику послије наше грешке гдје је наш голман добро реаговао. Успјели смо дати два гола у кратком раздобљу што нам је дало додатно самопоуздање на оваквом терену. Друго полувријеме је обиљежила игра ишла с дугим лоптама и с оптерећењем на нашу задњу линију. Имали смо ситуације за трећи гол, али нисмо до њега дошли. Ривал је стигао до гола, покушао и до изједначења, али на нашу срећу ми смо сачували предност и дошли до побједе - истакао је тренер Борца.

Времена за предах нема, јер Бањалучани већ у сриједу од 18.30 часова на стадиону “Пецара” у Широком Бријегу против истоименог домаћина играју одгођену утакмицу првог кола.

- Биће то дуел прве двије екипе на табели и имамо довољно времена да се за њега и физички и психички, али и тактички спремимо. Било би одлично да и у овом сусрету наставимо серију добрих резултата – додао је Мариновић.

Остали резултати и стријелци осмог кола Премијер лиге: ГОШК - Игман 4:0 (Скоруп 45+1. пенал, Мусулин 64, Обшивач 80, Хасукић 88), Широки Бријег - Сарајево 1:0 (Чинеду 73), Зрињски – Жељезничар 2:1.

Парови осмог кола (субота и недјеља, 30. септембар и 1. октобар): Сарајево – Звијезда 09, Жељезничар – Широки Бријег, Игман – Зрињски, Слога – ГОШК, Борац – Вележ, Посушје – Тузла сити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана