Далић: Заиста тешка ситуација, извињавамо се

ГС
Foto: Агенције

Селектор репрезентације Хрватске Златко Далић каже да је пораз од Велса у Кардифу заслужен.

Велшани су славили са 2:1 и тако се изједначили са "ватренима" на табели, на два кола прије краја.

Хари Вилсон је два пута погађао за домаће, док је једини гол за Хрватску постигао Марио Пашалић.

- Заслужен пораз. Велс је био бољи, агресивнији, показао више жеље, ријешио је своје ситуације. Имамо проблем у нападу, немамо идеје како да дођемо до гола. Ово је заиста лоше. Довели смо се у тешку ситуацију. Имали смо изгледну ситуацију, сад зависимо од других. Имамо још двије утакмице. Преузимам одговорност, могао сам нешто боље да направим. Заиста тешка ситуација. Хтио сам да Вида донесе агресивност и то је донио. Лоша утакмица, морамо да се побринемо за ово. Ово је проблем кад не стварамо шансе. Да, нисмо имали креације напред. Безидејни смо били, заиста лоше. Не знам шта бих рекао на све ово. Морамо да подигнемо главу и извинити се за ово - рекао је Далић.

Велсу предстоје утакмице са Јерменијом на страни и Турском код куће, док ће Хрватска играти у гостима са Летонијом, односно са Јерменијом у Загребу.

- У проблемима смо, чекамо идуће двије утакмице, не зависимо само од себе. Надамо се да ћемо се опоравити и да ће неки играчи залијечити повреде. На полувремену смо хтјели да окренемо ствари. Јурановић је имао мали проблем. Но одмах смо погријешили на почетку другог дијела. Велс је био агресиван, имао је подршку публике - казао је он.

Далић је додао како сада "имају пуно проблема".

- Али морамо видјети како да се подигнемо, како добити Летонију, како се припремити. Морамо ово пребродити и окренути се идућим утакмицама. Оне су за нас бити или не бити - поручио је хрватски тренер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана