Да ли ће се Митровић одазвати на Пиксијев позив?

ГС
Да ли ће се Митровић одазвати на Пиксијев позив?

БЕОГРАД - Селектор Србије окупиће у понедјељак екипу без двоцифреног броја играча са Европског првенства. Сви се питају каква је ситуација са Митровићем и Милинковић-Савићем.

Селектор Србије Драган Стојковић Пикси неће моћи да рачуна на тројицу носилаца игре репрезентације на старту Лиге нација - Александра Митровића, Сергеја Милинковић-Савића и Душана Влаховића. Уз раније повлачење капитена Душана Тадића, то оставља јасан закључак да ће "орлови" играти у драстично промијењеном тиму у односу на претходне циклусе и на Европско првенство.

Иако је селектор Драган Стојковић изричито рекао да је у контакту са играчима и да одсуствују због приватних разлога (Влаховић), повреде леђа (Сергеј) и задње ложе (Митровић), све што се догађало овог љета на Европском првенству оставља простор за нагађања да се иза свега можда крије тихи бојкот.

Душан Тадић веома је гласно изразио незадовољство својим статусом у репрезентацији, као што су сви могли да виде да је Александар Митровић био незадовољан када је напуштао игру у мечу против Енглеске. Иако је у преостала два сусрета био на терену од почетка до краја, нити је дао гол, нити је оставио утисак да је спреман да настави као прије Европског првенства. Говорио је тада о потенцијалном повлачењу из националног тима и није хтио да експлицитно каже да се неће повући.

- Боже здравља, видјећемо, рано је за те приче, мислим да треба да пустимо да прође вријеме, охладимо главе, не треба вруће главе доносити одлуке. Причам са породицом, саиграчима, видјећу… За сада сам ту и Боже здравља остаћу, рекао је тада Митровић и оставио велики знак питања и много недоумица око тога да ли жели да и даље игра под Пиксијевим вођством.

Деманти те најаве изнио је само Стојковић и иако Сергеј Милинковић-Савић не даје изјаве за медије, у овом случају је можда и он потезом рекао сасвим довољно. Као што је и играма на Европском првенству показао да би његово одсуство можда и најмање заболило Пиксија или сваког другог селектора када говоримо о наведеном трију играча.

Пикси ће се обратити јавности у понедјељак и најавио је да ће разговарати о свему, уз објашњење да су ствари веома једноставне. Иако у овом тренутку не изгледају тако ни на који начин када је у питању репрезентација. Прочитајте како изгледа списак Србије на којем сада неће бити 11 играча са Европског првенства.

Србија ће у Лиги нација играти против Шпаније 5. септембра на стадиону "Рајко Митић", а три дана касније гостоваће Данској на "Паркену" у Копенхагену, пише Мондо.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана