Ћурић опет на клупи Леотара

Д.Д.
Улога тренера му највише одговара : Ћурић
Foto: Чедо Муцовић ФК Леотар | Улога тренера му највише одговара : Ћурић

ТРЕБИЊЕ – Управни одбор Фудбалског клуба Леотар именовао је за новог тренера Олега Ћурића који се тако враћа на ову позицију а њему ће у раду помагати Анел Рамић, кондициони тренер Немања Андрић и тренер голмана Бошко Миленков

Ћурић је и раније водио први тим, са којим је дошао из Друге лиге до Премијер лиге, а био је и помоћни тренер у Премијер лиги, те је са клубом освојио Куп Републике Српске.

На старту сезоне је био спортски директор а водио је тренинге екипе.

-Уз први тим сам од старта припрема, јер сам првобитно био именован за спортског директора. Искрено, много ми је дража и ближа ова нова/стара улога. Радимо, тренирамо и склапамо тим за нову сезону. Комплетиран је и стручни штаб и очекујем да у овој седмици имамо формиран и играчки кадар, а већ нас у сриједу очекује прва припремна утакмица против Вележа из Невесиња- истакао је Ћурић.

За спортског директора именован је бивши фудбалер и тренер Леотара Синиша Бердовић.

- Цијели живот сам у Леотару, од првих корака, па као омладинац, играч првог тима, тренер првог тима, тренер у омладинској школи и за мене је ово именовање велика част. Свјестан сам изазова који су пред нама, али да не вјерујем у успјех тима и људи сигурно се не бих прихватио овог посла. Прелазак у нижи ранг не смијемо схватити трагично, већ као прилику да додатно стабилизујемо клуб, посложимо неке ствари и да се у Премијер лигу вратимо јачи. Први тим је приоритет, али ми морамо да извршимо реорганизацију омладинске школе, јер ћемо ускоро добити репрезентативан спортски објекат на коме ћемо имати оптималне услове за рад и ту шансу не смијемо да пропустимо. Такође, питање дана је када ће засијати рефлектори на Полицама. Чека нас много обавеза, али смо ту да засучемо рукаве и да радимо. “

Што се тиче играчког кадра, Бердовић је истакао да би већ ове седмице требала бити заокружена прича са формирањем тима.

- Обавили смо разговоре са свим играчима који су наступали прошле сезоне, а за које смо сматрали да су својим понашањем, професионализмом и играчким квалитетима заслужили продужење уговора. Са 90% њих смо договорили услове и они ће се најкасније до сриједе-четвртка прикључити тренинзима. Имамо још пар жеља, преговори су у току и надам се да ћемо у нову сезону ући са респектабилним тимом, по чијем ће саставу јасно бити оцртане наше амбиције у овој сезони- истакао је Бердовић за званични сајт клуба.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана