Чукарички данас против Генка: Морамо вјеровати у себе

ГС
Foto: ФК Чукарички

Тре­нер фуд­ба­ле­ра Чу­ка­рич­ког Игор Ма­тић из­ја­вио је пред утак­ми­цу са Ген­ком да је бел­гиј­ски тим нај­бо­љи у гру­пи, али да ње­го­ва еки­па мо­ра да вје­ру­је у се­бе.

"Бр­ђа­ни" ће ве­че­рас од 21 час у Ле­сков­цу од­и­гра­ти пр­ви меч на до­ма­ћем те­ре­ну у груп­ној фа­зи Ли­ге кон­фе­рен­ци­ја. У пр­вом ко­лу гру­пе Ф тим из Бе­о­гра­да по­ра­жен је на го­сто­ва­њу у Ма­ђар­ској од Фе­рен­цва­ро­ша, док су Бел­ги­јан­ци на свом те­ре­ну игра­ли не­ри­је­ше­но, 2:2.

- Ра­ду­ју ме ре­зул­та­ти ко­је смо оства­ри­ли у прет­ход­ном пе­ри­о­ду. До­бро ра­ди­мо, ра­сте­мо, до­би­ја­мо на самопоуздању и све смо бо­љи, а то мно­го зна­чи у европ­ским ду­е­ли­ма. Меч про­тив Цр­ве­не зве­зде нам је би­о пре­крет­ни­ца, такође про­тив Фе­рен­цва­ро­ша смо оста­ви­ли до­бар ути­сак, али смо ску­по пла­ти­ли пад кон­це­нтра­ци­је пред крај пр­вог по­лу­вре­ме­на. По­том је усле­ди­ла нај­бо­ља утак­ми­ца од мог до­ла­ска на клу­пу Чукаричког про­тив Спар­та­ка - ре­као је Ма­тић.

Ис­та­као је да не­ма пре­да­је у су­сре­ту про­тив бел­гиј­ског ти­ма.

- Генк је ве­ро­ват­но нај­бо­ља еки­па у гру­пи. До­бра, ква­ли­тет­на, бр­за, спо­соб­на да се ла­ко тран­сфор­ми­ше, тех­нич­ки од­лич­на. Има­ју бр­зи­ну у офан­зив­ном де­лу ти­ма. Фа­во­ри­ти су не са­мо у овој утак­ми­ци већ на сва­кој. С дру­ге стра­не, и ми иде­мо уз­ла­зном пу­та­њом, уз ду­жно по­што­ва­ње ри­ва­лу, али мо­ра­мо да ве­ру­је­мо у се­бе, да ра­ди­мо на утак­ми­ци оно што смо ве­жба­ли - ре­као је Ма­тић.

Ка­пи­тен Мар­ко До­цић кон­ста­то­вао је да, и по­ред ду­гог ста­жа у еки­пи, уви­јек има но­ве ци­ље­ве ис­пред се­бе.

- Про­шле се­зо­не же­ља је би­ла да се из­бо­ри­мо за груп­ну фа­зу не­ког од европ­ских так­ми­че­ња, са­да је циљ да осво­ји­мо пр­ве бо­до­ве. Има­ли смо шан­су у Бу­дим­пе­шти, по­ве­ли смо про­тив Фе­рен­цва­ро­ша, али ни­смо из­др­жа­ли до кра­ја. Меч про­тив Ген­ка је но­ва при­ли­ка, искре­но се на­дам у сјај­ном ам­би­јен­ту ста­ди­о­на "Ду­бо­чи­ца" - ис­та­као је До­цић.

Ре­као је да се у Ле­сков­цу осје­ћа као код ку­ће.

- Обе­ћа­ва­мо бор­бу до по­след­њег ато­ма сна­ге про­тив ри­ва­ла ко­ји има ква­ли­тет, ко­ји је над­и­грао и Олим­пи­ја­кос, али је та­да не­срећ­но ели­ми­ни­сан. Ве­ру­јем да је ово са­мо по­че­так до­брих ре­зул­та­та Чу­ка­рич­ког у Ле­сков­цу, јер нас по­том оче­ку­ју још два спек­та­ку­лар­на ме­ча, про­тив Фјо­рен­ти­не и Фе­рен­цва­ро­ша пред овом див­ном пу­бли­ком - за­кљу­чио је До­цић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана