“Црвено-бијели” гостују у Кнежевини: Звезда против традиције

ГС
“Црвено-бијели” гостују у Кнежевини: Звезда против традиције

МОНТЕ КАРЛО - Фудбалери Црвене звезде гостују вечерас од 18.45 часова у Монте Карлу код екипе Монака у мечу трећег кола Лиге шампиона.

Изабраници Владана Милојевића јуре први бод у елити ове сезоне, и то на терену на којем су под вођством презимењака актуелног шефа струке, Милоша, прије двије године у Лиги Европе поражени са 4:1. Црвена звезда ће у односу на тај меч имати само једног истог стартера, Милана Родића. Играо би и Мирко Иванић, али је повријеђен. Монако је, да подсјетимо, те 2022. године славио и у Београду са 1:0. “Црвено-бијеле” и овај пут чека тежак задатак у Кнежевини, можда и тежи него посљедњи пут. Монако је ове сезоне забиљежио најбољи старт још од сезоне 1960/61, а тада је постао шампион.

“Кнежеви” су, откако их са клупе води аустријски тренер Адолф Хитер, непоражени у првих осам кола домаћег првенства, уз шест побједа. О снази наредног противника Звезде, поготово кад је домаћин, највише говори чињеница да је у првом колу савладао Барселону (2:1). Јесте се Монако у прошлом колу Лиге шампиона оклизнуо на “Максимиру”, али је и на том гостовању код Динама успио да се врати у живот послије заостатка од 0:2 и то по терену неусловном за игру. Сада себи неће дозволити грешку да потцијени ривала.

Ни традиција, када су у питању гостовања у Француској, није на страни “црвено-бијелих”. Био је тај један моменат за памћење против Меца, када је након регуларних 90 минута било 2:1 за домаће, па је након идентичног резултата из Београда београдски тим на пенале прошао даље - 4:3. Услиједили су послије тога порази од Лиона 2:3, реми који је био као пораз против Монпељеа 2:2 те исти резултат са истим исходом против Стразбура. Услиједио је дебакл у Рену 0:4, па болан пораз у Бордоу 2:3, дебакл у Паризу против ПСЖ-а 1:6 и већ поменути посљедњи пораз на стадиону “Луј ИИ”. Владан Милојевић има неколико дилема пред вечерашњи дуел. Једна од њих је на црти. Омри Глазер није у форми, тако да не би било изненађење да на голу почне Марко Илић. Није Илић импресионирао на почетку мандата на “Маракани”.

Имао је проблематичне реакције у Норвешкој и у Суперлиги против лучанске Младости. Међутим, касније је стабилизовао форму. Био је врло добар у једном од најважнијих мечева ове сезоне, у реваншу са Бодо Глимтом. У досадашњем дијелу сезоне потенцијални репрезентативац Србије је био актер десет мечева. Уколико испред своје мреже буде имао сигурност, српски шампион би стекао предуслов за добар резултат.

Парови

Милан - Клуб Бриж (18.45)

Арсенал - Шахтјор (21)

Астон Вила - Болоња (21)

Ђирона - Слован Братислава (21)

Јувентус - Штутгарт (21)

ПСЖ - ПСВ (21)

Реал Мадрид - Борусија Дортмунд (21)

Штурм - Спортинг (21)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана