Црвена звезда побједом над Новим Пазаром увеличала рођендан стадиона “Рајко Митић“

Танјуг
Црвена звезда побједом над Новим Пазаром увеличала рођендан стадиона “Рајко Митић“

БЕОГРАД - Фудбалери Црвене звезде побиједили су Нови Пазар резултатом 2:1 у мечу шестог кола Суперлиге Србије током ког је обиљежен 60. рођендан стадиона “Рајко Митић”.

Прије почетка меча одржана је мала свечаност у част обиљежавања 60. рођендана стадиона „Рајко Митић“ и прве утакмице на њему у којој су 2. септембра 1973. “црвено-бели” побиједили Ријеку резултатом 2:1.

Звезда је повела већ у осмом минуту, кад је послије гужве у шеснаестерцу гостију лопта стигла до Александра Драговића, а капитену није било тешко да је закуца у мрежу. Предност шестоструког узастопног шампиона Србије дуоплирао је Гелор Канга са бијеле тачке. Пенал је досуђен на интервенцију уз ВАР собе због прекршаја Абдулајеа Сисеа над Стефаном Митровићем, а истовремено је Гвинејац добио и црвени картон.

Само што се кренуло са центра, голом резервисте Саше Јовановића Нови Пазар је смањио на 1:2. До краја је Нови Пазар имао две добре шансе, али није успео да постигне гол и направи велико изненађење на “Маракани”.

Шампион се петом побједом у Суперлиги примакао лидеру ТСЦЦ-у на само бод заостатка, док је Нови Пазар остао на 10. месту са седам освојених бодова. Црвена звезда ће у наредном колу, послије репрезентативне паузе, гостовати Чукаричком, док ће Нови Пазар бити домаћин Напретку.

У мечу који је одигран у истом термину Јавор је голом Петра Гигића у 25. минуту код куће савладао нишки Раднички резултатом 1:0.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана