"Crvena zvezda open days" у Теслићу

Дејан Кондић
"Crvena zvezda open days" у Теслићу

Трећу годину заредом у Републици Српској одржава се "Crvena zvezda open days" у организацији београдског клуба који је стратешки опредијељен да константно буде присутан на овом простору.

Организација у Бањалуци и Добоју, показала се да је овај пројекат пун погодак. На реду је Теслић од 11-13. априла.

Најбољи Звездини тренери из омладинске школе на челу са координатором Владимиром Цвјетићанином задужени су за рад са играчима, а претходне године на скенеру су имали најталентованије играче у својим годиштима.

Само за ове двије године је 14 играча прошло критеријуме Црвене звезде па не чуди велико интересовање и за ову годину.

Пријавио се велики број дјеце од 2012. до 2016. годишта.

- Одлучили смо да то буде Теслић, интересантна регија. Звезда је велики клуб, а ово је велики пројекат. Град је препознао значај пројекта, из Теслића имамо четири играча у Црвеној звезди тако да су две стране лако склопиле договор да ове године "Crvena zvezda open days" буде у Теслићу - рекао је један од организатора Дражен Васиљевић.

Координатор Звездине омладинске школе Владимир Цвјетићанин истакао је да се играчи лоцирају већ у раној доби.

- Изабрали смо наведена годишта јер у што ранијем узрасту се скенирају таленти и желимо да их лоцирамо и пратимо већ од седме године. Померила се граница, више се таленти не траже у неким каснијим узрастима. Звезда ставља акценат на омладинску школу која нам је важна, а резултати су показали колико смо успешни - рекао је Цвјетићанин.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана