Црвена звезда гостује у Лајпцигу: Буђење Олајинке нада за Бахара

Г.С.
Црвена звезда гостује у Лајпцигу: Буђење Олајинке нада за Бахара

ЛАЈПЦИГ - Фудбалери Црвене звезде у трећем колу групе Г Лиге шампиона вечерас од 21 час гостују у Лајпцигу, а жеља свих у клубу са “Маракане” је да се, ако је икако могуће, са овог гостовања врате непоражени.

Ривал Београђана, који је основан тек 2009. године, има огроман офанзивни потенцијал, док с друге стране изабраници Барака Бахара примају олако голове од крагујевачког Радничког и Јавора у Суперлиги Србије, што би требало да значи да су Нијемци апсолутни фаворити.

Свима је јасно да је избјегавање пораза могуће само под условом да одбрана и везни ред коначно изгледају компактније, а израелски стручњак пронађе комбинацију за изостанак аматерских реакција у дефанзиви. У прве двије утакмице у Лиги шампиона, против Ситија у Манчестеру и Јанг Бојса на “Маракани”, Бахар је у одбрани користио Александра Драговића, Насера Ђигу, Срђана Мијаиловића и Милана Родића, а у везном реду с дефанзивнијим задацима Марка Стаменића и Ин Бом Хванга. Осим стандардних адута Бахар на располагању има Милоша Дегенека, Уроша Спајића, Гелора Кангу и Кингсија Кангву, али се не очекује да неко од њих буде стартер, осим евентуално репрезентативца Аустралије.

Остали данашњи сусрети

Барселона - Шахтјор (18,45)

Фејенорд - Лацио (18,45)

Антверпен - Порто (21)

Селтик - Атлетико Мадрид (21)

Њукасл - Борусија Дортмунд (21)

ПСЖ - Милан (21)

Јанг Бојс - Манчестер сити (21)

Иако се мучи Звезда, првенствено на домаћој сцени, има и позитивних дешавања. У мору проблема и разлога за незадовољство, стручни штаб и управу може да радује успон форме Питера Олајинке. Почео је Нигеријац да показује зашто је најбољи странац у историји Славије из Прага, а игре у посљедње двије првенствене утакмице требало би да значе да ће бити коначно стартер и у мечу Лиге шампиона. Олајинка је улазио с клупе у Манчестеру и у дуелу са Јанг Бојсом у Београду.

Буђење Олајинке добар је знак за Звезду, а вријеме је и за његов европски искорак. Да то умије демонстрирао је у Славији, успијевао је да затресе и мрежу Интера на “Сан Сиру”. Зашто не би и Лајпцигу у Њемачкој?

Њемачка штампа не бави се превише вечерашњим дуелом, али се истиче да је Црвена звезда у сезону ушла са много оптимизма, али да не иде све по плану и да је еуфорија у вези са тренером Бахаром прошла. Наведено је и да је Израелац оптерећен ратним дешавањима у домовини и да су му мисли тамо.

Истакнуто је и да је реми са Јанг Бојсом био испод очекивања управе па је Бахар био на рапорту код руководства послије 2:2 са Швајцарцима. Много више пишу о навијачима Београђана, који по њима на гостујућим утакмицама често изазивају нереде и физичке нападе.

Очекују долазак више од 2.000 гостујућих навијача, а тим поводом полиција је најавила посебне мјере. Због безбједности, полиција Саксоније је затражила и снаге других савезних држава. План полиције је да организује велику операцију у којој ће уз интервентне снаге учествовати и коњица и хеликоптери.

Баумгартнер: Одвратан противник

Један од играча који наступају за Лајпциг већ има искуство играња против “црвено-бијелих”. Аустријанац Кристоф Баумгартнер носио је дрес Хофенхајма и у Лиги Европе играо је против Црвене звезде.

- Веома робусан и одвратан противник који вам квари игру када имате лопту.

Прије свега их дефинише игра у дефанзиви. Неће нам ништа поклонити, морамо да наметнемо наш стил игре. Ако то урадимо, онда сам увјерен да можемо да побиједимо у обје утакмице - рекао је Баумгартнер, који ће ту утакмицу против Звезде у дресу Хофенхајма дуго памтити, јер је на том мечу уписао дебитантски наступ у европским такмичењима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана