Црно-бијели на скенеру: Партизан нема тим за ЛШ

Глас Српске
Црно-бијели на скенеру: Партизан нема тим за ЛШ

ЛУБЛИН - Фудбалери Партизана доживјели су прави дебакл од Динамо Кијева у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона 2:6 чиме су доказали да немају тим за поменуто такмичење.

Партизан је на моменте дјеловао потпуно погубљено у одбрани, беспотребно је компликовао па се на крају голман Александар Јовановић нашао на вјетрометини.

Остаје нејасно шта је тренер Александар Станојевић покушао на старту са формацијом која није имала довољно дефанзивног потенцијала, а све је кулминирало у финишу првог дијела када су помало и комичним интервенцијама дозволили Динаму да за шест минута три пута затресе мрежу Јовановића.

Тренер Александар Станојевић рекао је да је ривал показао колико је испред “црно-бијелих” у свим елементима игре.

- Разочаравајући резултат за нас, примили смо голове наивно и лако. Честитам Динаму, показали су колико су испред нас у брзини и свим елементима фудбалске игре. Ово нам је показатељ где смо у односу на Лигу шампиона, далеко смо - рекао је Станојевић послије утакмице.

Наставио је Станојевић са критикама на рачун екипе, која је и у наставку имала озбиљан пад у појединим дијеловима меча.

- Озбиљним екипама се не дешава да приме три гола за пет минута, то је тотално преокренуло утакмицу. Покушали смо да се вратимо, али они су нас сломили брзином и игром - додао је Станојевић.

Станојевић је свјестан да су потребна појачања за бољи резултат у Европи.

- За овај ниво такмичења су нам потребнији физички јачи и бржи играчи. То је разлика између две екипе. На нама је да наставимо да радимо и да покушамо да направимо додатну селекцију екипе и да променимо ствари набоље. Времена је мало, али ми морамо да будемо стрпљиви и да наставимо да радимо - закључио је Станојевић.

Реванш меч игра се у за пет дана у Београду. Резултати другог кола квалификација за Лигу шампиона: Бодо Глимт - РФС 4:0, Паневежис - Јагелонија 0:4, Линколн - Карабаг 0:2, Апоел -Петрокуб 1:0, Малке - Ки Клаксвик 4:1, ФЦСБ - Макаби Тел Авив 1:1, Ференцварош - ТНС 5:0, Санта Колома -Мидтјиланд 0:3, Лугано - Фенербахче 3:4, Шамрок - Спарта Праг 0:2.

A screenshot of a computerDescription automatically generated

Без превода за Србе

Украјински шампион се обрукао и након меча. Не само да су одбили да се рукују са играчима Партизана на почетку утакмице и поздравили се стиснутом песницом, већ су и на крају меча одбили да преводе изјаве својих играча. “Нема превода за Србе” било је објашњење људи из кијевског тима, чиме су још једном показали своју некултуру и непоштовање ривала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана