Ћорић: Радник смањио дуговања , има велике планове за будућност

Дарко Драгичевић
Ћорић: Радник смањио дуговања , има велике планове за будућност

БИЈЕЉИНА – Фудбалски клуб Радник прославио је 78. рођендан, а нова управа на челу са предсједником Недељком Ћорићем изашла је  са подацима шта је урадила у протеклом периоду.

Нова управа је дошла 28. јула  када је ситуација била критична. Предсједник Недељко Ћорић је навео проблеме са којима се управа срела на старту.

- Клуб је био пред гашењем. Клупске просторије су прокишњавале а све што је вриједило било је уништено. Терени су били у лошем стању. Затекли смо само два сениора и четири јуниора али смо срећом имали тренера на којег можемо да се ослонимо. Уз подршку Младена Жижовића и људи који се разумију успјели смо да оформимо играчки кадар и кренемо у првенство гдје можемо да будемо задовољни. Освојили смо шесто мјесто и играли четвртфинале Купа БиХ. Резултати би били и бољи али смо жељели да афирмишемо наше играче, па је тако у екипи било 16 играча из Бијељине и Семберије- истакао је Ћорић.

Оно што је за клуб важно да рачун није био блокиран упркос дуговањима. Она су сад значајно смањена.

-Затекли смо дуг од преко три милиона КМ. Чим смо преузели клуб кренуле су тужбе, покренута су потраживања, али смо својим радом успјели вратити повјерење. Захвалићу се свим дужницима којима су имали разумијевања, добављачима, играчима који су наступали. Навешћу да је 1. августа 2022. године дуг према добављачима био 298.078 КМ а да је данас 204. 278 од чега су око 194. 000 КМ стара дуговања. Плате су у моменту преузимања касниле седам мјесеци и имали смо 247. 600 дуговања према играчима, а сад је дуг 80 000 КМ а то је задња плата са доприносима, док је остало још 20 000 КМ репрограма према бившим играчима. За мање од годину дана значајно смо смањили дуговања  и смањили обавезе према ФС БиХ и Фудбалском савезу Републике Српске- поручио је предсједник клуба.

Ћорич се захвалио тренерима и волонтерима који су дали себе за овај клуб, те истакао да је Радник ушао у едукативни систем од којем ће имати сви користи. Такође похвалио је маркетинг тим који је бројним акцијама афирмисао клуб у граду и на друштвеним мрежема. Затим је говорио о плановима за будућност .

-Од града и  градске управе, те привредника који стварају профит очекујем значајнију помоћ. У овој години за све што смо урадили нисмо награђени већ смо кажњени. Кад је буџет био 27 милиона КК, Радник је имао 400 000 марака, сад је буџет 67 милиона КМ, а ми добијемо 170. 000. Знам да има доста клубова али мислим да смо заслужили већу подршку  јер без ње не вјерујем да ћемо моћи изнијети наше планове. Клуб не може да књижи своја улагања у стадион јер није власник. Ако град обезбиједи за наше пројекте 200.000 КМ управа ће исто толико за инфрастуктуру.

Затим је предочио и планове по којима су потребна улагања у инфраструктуру наредних година 848. 396 КМ

-Наш план за наредну годину је хибридни терен гдје би савез уложио 1.8 милиона а град додатних 500 000 КМ. За ову сезоне хитно је да се уреде свлачионице које су у лошем стању. По нашим процјенама 60. 000 КМ, затим механизација за одржавање стадиона 53. 000 јер без тога стадион чак и кад се уради хибрид ће само да пропада ако се не одржава. Нова ограда (20 000), те свлачионице и монтажне трибине (130. 000КМ) на терену са вјештачком травом уз ограду и асфалт (57 000КМ).Од сњедеће сезоне припремамо играчки кадар да се пласирамо за Премијер лигу , те настављамо улафања у омладински погон и дајемо шансу младима јер смо свјесни да клуб дугорочно не може да живи од града, градске управе, републичких органа и Владе Републике Српске као и помоћи предсједника. Морамо имати стабилно финансирање и да будмое као озбиљно предузеће које ће да остварује приходе од продаје играча. Радбик нестручним управљањем нема ниједну марку од десетине играча који су прошли кроз клуб. Наш план је дугорочан у наредне четири године. Позивамо привреднике да нам се придруже и виде гдје трошимо новац јер је код нас све јавно, транспарентно – додао је Ћорић

Данас ће бити и пригодни коктел за рођендан док ће навијачи такође ватрометом обиљежити рођендан.

 

Захвалност институцијама

Ћорић је открио да је клуб приходовао 1.079.320 Км.

-Морам да се захвалим Влади Републике Српске, Министарству породице омладине и спорта и предсједнику Републике Српске Милораду Додику који су нас помогли са 600 000 КМ, затим Електропривреди Републике Српске 100 000, градска управа Бијељина исплатила је 208 000. Од тога ми смо потрошили 350 000 на стара дуговања, у инфраструктуру уложили 150 000, текуће обавеза 550 000 марака, те опрему 56 000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана