Четири појачања стигла у Рудар из Приједора

Дарко Драгичевић
Четири појачања стигла у Рудар из Приједора

ЉУБИЈА - Фудбалски клуб Рудар Приједор је у промијењеном саставу почео припреме за нову сезону, у којој ће настојати да игра значајну улогу у Првој фудбалској лиги Републике Српске.

Клуб су за сада напустили Алмир Бекић и Никола Њамцуловић, а још неколико играча је на излазним вратима клуба.

Са друге стране, на првом тренингу се појавило неколико нових лица: Михајло Савановић (БСК), Лазар Јовановић (Радник Сурдулица), Амар Тахрић (Слога Добој) и Харун Алибеговић (Јединство Бихаћ).

Савановић и Тахрић играју у везном реду, док се Алибеговић враћа након што је сезону провео у Бихаћу, а иначе је централни дефанзивац. Лазар Јовановић је искусан нападач који је полусезону провео у Раднику, а прије тога је носио дресове Радничког из

Ниша, Слободе из Ужица, Борац Чачка, а наступао је и у иностранству за Пјуник и Макаби Реину.

Убрзо ће се екипи придружити Жоел да Силва и Патрик Гбегбе који су оправдано изостали. У Рудару ће бити још промјена у играчком кадру.

- У преговорима смо са још два-три играча и веома смо близу договора са њима. Такође, неколико играча који нису задовољили прошле године напустиће клуб, након што се обаве разговори са њима. Ми почињемо са радом, знамо са чим располажемо и са новим играчима ћемо сигурно бити доста бољи и конкурентнији. Играчи који су остали и које смо селектовали у прошлом прелазном року су усвојили принципе по којима радимо, ово је други прелазни рок који радимо и већ би сада то требало да изгледа пуно озбиљније. План је да у Приједору на нашим теренима обавимо први дио припрема, након чега би требало да се запутимо на Златибор, али о томе ћемо причати када будемо имали све детаље - рекао је тренер Вуле Тривуновић. Екипа ће 15 јула на Златибор гдје су заказани дуели против Смедерева и Графичара.

Списак играча на прозивци, голмани: Милан Тришић, Алекса Трнинић, Синан Ћехић. Играчи: Немања Пекија, Немања Раковић, Харун Алибеговић, Марио Сајак, Немања Марић, Драган Живановић, Вељко Рауш, Миле Ковачевић, Милорад Билбија, Александар Милаковић, Јозеф Амоа, Ђани Салчин, Филип Микић, Лазар Јовановић, Вукашин Даничић, Михајло Савановић, Марко Шебез, Марин Самарџић, Дамјан Марковић, Един Кесић, Дејвис Вјат, Михајло Мариновић, Жоел да Силва, Патрик Гбегбе.

Проба

На проби у Рудар Приједору су и два играча која ће покушати да се изборе за своје мјесто у тиму за наредну сезону.

То су Михајло Мариновић и Дејвис Вјат.

Мариновић је млади дефанзивац који је прошле сезоне играо за шампиона Друге лиге група Запад, екипу Слоге из Трна. Вјат је нападач који долази из Канаде, а играо је у њемачким тимовима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана