Чеферин: Нема бојазни од егзодуса играча у Саудијску Арабију

Срна
Чеферин: Нема бојазни од егзодуса играча у Саудијску Арабију

ЖЕНЕВА - Европски фудбал не треба да страхује од егзодуса играча у клубове у Саудијској Арабији, рекао је данас предсједник Еврвопске фудбалске федерације (УЕФА) Александар Чеферин.

Познати фудбалери попут Кристијана Роналда и Карима Бенземе добили су више стотина милиона долара за одлазак у саудијске клубове, а сличне понуде добили су Лионел Меси и Лука Модрић. Сви су добитници “Златне лопте” од 2008. године и имају најмање 35 година.

Аналитичари су изразили очекивања да ће их пратити још фудбалера након што су четири најбоља тима у Саудијској Арабији овог мјесеца национализована и већински власник је Фонд за јавне инвестиције којим предсједава принц Мухамед Бин Салман.

-Мислим да неће бити егзодуса фудбалера и да је то углавном грешка за саудијски фудбал јер треба да инвестирају у академије, да доводе тренере и да развијају своје играче. Систем куповине играча на крају каријере није систем за развој игре. Слична грешка направљана је у Кини када су купили играче на крају каријере - сматра Чеферин.

Дидије Дрогба био је звијезда прелазног рока у Кини 2012. године. У кинеској лиги су наступали и познати фубалери Николас Ањелка и Фредерик Кануте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана