Бугарска посла – намјерно затворили сопствени стадион пред меч са Србијом!

GS
Foto: Sportal

Фудбалској репрезентацији Србије преостао је још један меч у квалификацијама за Европско првенство, и то против посрнуле селекције Бугарске.

Посрнуле у сваком смислу, макар према посљедњим информацијама које стижу из комшилука.

Наиме, тамошњи фудбалски Савез направио је потез какав се не памти у новијој историји европског и свјетског фудбала.

О чему се ради?

Селекција коју је предводио Младен Крстајић потпуно је подбацила у квалификационој групи са Србијом, Мађарском, Црном Гором и Литванијом.

Иако је фигурирала као трећи фаворит, остала је на последњем месту на табели, далеко од помисли да би могла на ЕУРО, Крстајић је смењен, али траже се и друге "главе".

Различите навијачке групе репрезентације Бугарске су најавиле долазак на стадион у Софији 16. новембра против Мађарске, како би изразили своје незадовољство радом Савеза и резутлатима националног тима.

Управо тај Савез је поступио по принципу "боље спријечити него лијечити", те је донео одлуку да утакмицу са Мађарима измести из главног града у скоро 400 километара удаљену Варну.

И то није све, већ је донијета одлука да неће бити публике на том мечу. И, не, нема никакве казне од стране УЕФА – Фудбалски савез Бугарске самовољно је тако одлучио.

Бугари су, дакле, ријешили да затворе сопствени стадион и играју фудбалску утакмицу без публике, а као разлог је наведена предострожност услед безбједносних ризика.

Наравно, свима је јасно због чега је донијета оваква одлука, уз извињење свима који су већ купили карте и, наравно, повраћај новца, преноси Б92

Подсетимо, Бугарска ће три дана након дуела са Мађарима, 19. новембра, гостовати Србији у Лесковцу на новоизграђеном стадиону "Дубочица".

"Орловима ће бити довољан бод како би математички осигурали пласман на ЕУРО, без обзира на резултате које оствари Црна Гора у своје две последње квалификационе утакмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана