БСК и даље окренут ка стварању играча

Г.С.
БСК и даље окренут ка стварању играча

БАЊАЛУКА - Већ након шест мјесеци сарадње између БСК-а и Борца видљиви су први резултат. Три фудбалера бањалучких “романтичара” Вукан Ђорђевић, Јусуф Терзић и Петар Самарџија прикључили су се припремама премијерлигаша.

Тако је БСК успио да испуни један од циљева сарадње, а то је да афирмише младе играче. У повратничкој сезони у Првој лиги Републике Српске, екипа је такође остварила и одличне резултате што је додатни подстрек за наставак такмичења.

БСК је јесењи дио завршио на седмој позицији са 27 освојених бодова. Припреме су почели на помоћном терену Градског стадиона. Комплетне припрема спровешће се у Бањалуци и кроз контролне утакмице брусиће се форма.

- Наше амбиције остају исте у наставку сезоне. Желимо да играмо допадљив фудбал, али и да афирмишемо што више младих играча. Задовољни смо досадашњим резултатима. БСК је показао да има квалитет за ово такмичење, а вјерујем да су и у Борцу задовољни сарадњом, јер су се три наша млада играча прикључила њиховим припремама. У наставку ћемо имати исти циљ да дамо шансу младима, а у нашем тиму има и даље кадета и јуниора. Све то показује да радимо озбиљно и да смо на добром путу. Спортски се надамо и квалитетним резултатима. Довели смо два појачања, а чекамо и да видимо какви су планови Борца и сигурно је да ће неки од играча који се не наметну у првом тиму добити шансу код нас - истакао је тренер Бојан Пузигаћа. Током припрема екипа ће одиграти седам утакмица. Прва је на програму већ у недјељу у 12 часова када ће ривал бити управо Борац. Иначе БСК су појачали Срђан Јањетовић који је дошао из Лакташа, затим Никола Ћебић који је на позајмици из Црвене звезде. На проби је и Бразилац Каја који је играо раније у Хрватској и покушаће да се наметне стручном штабу у наредних седам дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана