Бразилско чудо од дјетета Белинхо (14) ће играти за Хрватску, одбио позив Бразила

ГС
Foto: Кликс

Бразилско чудо од дјетета Белинхо (14) је одбило Бразил и одлучило је кренути стопама славног Едуарда да Силве, те ће у будућности играти за Хрватску.

"Белинхо је одлучио играти за хрватску репрезентацију, већ је прихватио позив Хрватског фудбалског савеза и ради се на томе да добије хрватски пасош. Надамо се да ће то све бити готово до Нове године. Иако су нас контактирали из Бразилског фудбалског савеза, желећи да дјечак игра за своју домовину, Белинхо жели играти за Хрватску. Овдје му је лијепо, његова породица је сретна, Белинхо похађа ОШ 'Антун Густав Матош' на Равницама, изврсно говори хрватски. Загреб сматра својим домом", рекао је хрватски менаџер Енди Бара у разговору за Вечерњи лист.

Пуним именом Рафаел Гомес Цирино, највећи таленат Јужне Америке у 2009. годишту, је сплетом трагичних околности из Рио де Женеира стигао у Загреб након што је његов отац послије смрти супруге пожелио напустити Рио де Женеиро и отворити ново животно поглавље на другом крају свијета.

Мисаел Цирино тако је уз помоћ Ендија Баре дошао у Хрватску, привремено се запослио као грађевинац у Новом Винодолском, а након неколико мјесеци за њим је дошло његово четверо дјеце.

Белинха је уписао у фудбалски клуб у Новом Винодолском, а није дуго требало да га скаути Динама запазе и доведу у славни клуб.

Како кажу у Динаму, уколико Белинхо с 18 година буде имао овакве перформансе какве сада има, ако буде тако доминирао у том узрасту, он ће бити најскупљи Динамов играч икада.

Видјећемо да ли ће Белинхо кренути стопама Едуарда да Силве који је такође из Бразила стигао у Загреб као дјечак и направио врхунску каријеру, како на клупском нивоу, тако и у дресу Хрватске, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана