Бразилци највише стрепе од Костића у дуелу са Србијом

ГС
Foto: Агенције

Репрезентација Бразила окупила се пред Мундијал у Катару и одрадила први тренинг, а према информацијама са тренинга и изјавама играча Бразилци виде Филипа Костића као главну опасност по њихов гол.

Ривал Србије из Г групе са Свјетског првенства почео је припреме у Торину, у Јувентусовом кампу, гдје је селектор Тите окупио 14 од 26 фудбалера на прозивци.

Оно што је било занимљиво је извештај угледног листа Глобо Еспорте под насловом "Титеова рјешења за пробијање блокаде Србије". План на том тренингу био је да се савлада линија одбране са ниским блоком, какву Бразилци очекују од Србије.

– Акценат се бацио и на повлачење када се лопта изгуби и спречавање контранапада. Филип Костић је стартан и тешко га је чувати у том случају – наводе Бразилци. 

Бразилци су вјежбали како да се разбије блок са Педром у главној улози јер Нејмара није било на тренингу, а поред Ришарлисона и Винисујуса жуниора.

Такође и да се нападне тзв. "друга лопта" набачена са крила, чак и без противника на тренингу. Углавном, акценат је био на офанзивном дијелу, а Тите је мање водио бриге о дефанзивцима.

С њима су радили помоћници чувени Цезар Сампајо и Клебер Ксавиер, дајући задатке свима осим Данилу, Тијагу Силви и Маркињосу који су такође пропустили тренинг, пренио је Спортал.

Репрезентативац Бразила Данило говорио је о првој утакмици против селекције Србије. Новинаре је занимало да каже нешто више о његовим клупским саиграчима са којима игра заједно у Јувентусу, а против којих ће играти на Мундијалу - Душану Влаховићу и Филипу Костићу.

-Влаховић је показао велики таленат, сваким даном се развија и све је бољи. У Катару, он је веома опасно оружје репрезентације Србије. Офанзива Србије је веома неугодна за одбрану ривала, нападају кроз дубину, физички су веома досадни. И Костић је ту, требало му је неколико утакмица да уђе у динамику Јувентуса, али има невјероватну снагу у ногама, ударац и центаршут који је веома тешко одбранити. То је нешто што треба неутралисати, уколико му се остави простор и вријеме да упути ударац или центаршут може да направи много проблема ривалу, а то смо ми у првој утакмици“- рекао је Данило.

Бразилци ће тренирати у Торину до суботе када крећу за Доху. Пет дана касније на програму је меч са Србијом у првом колу Г групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана