Бразил прегазио Јужну Кореју, у четврфиналу игра против Хрватске

ГС
Foto: Танјуг

ДОХА - Фудбалери Бразила су на импресиван начин савладали Јужну Кореју резултатом 4:1 и тако најавили велики двобој с Хрватском у четвртфиналу Свјетског првенства у Катару.

Ногометаши Бразила савршено су отворили утакмицу против Јужне Кореје. 

Већ у седмој минути забио је Винициус, из пенала је стријелац био Нејмар.

Само шест минута касније Ричарлисон пада у шеснаестерцу, а Нејмар с бијеле тачке постиже први гол на Свјетском првенству.

Најљепши детаљ сусрета видјели смо у 29. минути. Ричарлисон је жонглирао лопту главом, а онда одиграо сјајну брзу акцију са саиграчима за врло лијеп погодак и тада су ствари биле ријешене.

До краја првог дијела Лукас Пакета је погодио за “покер” голова у мрежи Јужне Кореје. На одмор се отишло резултатом 4:0.

Апсолутно свјесно и очекивано Бразилци су ту “стали”. У наставку су играли само толико да одраде посао до краја и не “прегазе” ривала на најболнији начин.

Утјешни погодак и то спектакуларан за Корејанце је постигао Паик Сеунг-Хо у 76. минути након што је с двадесетак метара ухватио волеј и затресао мрежу Бразилаца.

До краја утакмице се резултат није мијењао. Чак је селектор Бразила Тите увео трећег голмана Вевертона како би осјетио чари Свјетског првенства.

Остало је 4:1 тако да је Бразил на најљепши могући начин најавио четвртфинале с Хрватском. Тај дуел на распореду је у петак у 16 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана