Бранко Росић: Младост адут Лакташа у наставку

Дарко Драгичевић
Бранко Росић: Младост адут Лакташа у наставку

ЛАКТАШИ – Фудбалски клуб Лакташи наставља да окупља младе и талентоване играче из региона и да јача свој играчки кадар за наставак такмичења у Првој лиги Републике Српске.

Први дио сезоне клуб је завршио на другој позицији са три бода заостатка иза водећег Радника. Екипа Миљана Бајића ће у другом дијелу сезоне бити јача за Бранка Росића, који је дошао из Рудар Приједора.

Ове полусезоне бивши фудбалер Крупе и Омарске добио је шансу код тренера Вулета Тривуновића у финишу и вратио се након повреде. Он је за Рудар одиграо осам мечева у првенству те један дуел у Купу и једном се уписао у стријелце у ремију против Жељезничар Спорт тима (1:1).

Сад је прешао у Лакташе са којима је договорио сарадњу до краја сезоне уз опцију продужетка ако обје стране буду задовољне. Росић истиче да га је привукла чињеница што су Лакташи били упорни.

- Искрено привукла ме младост и чињеница да Лакташи играју веома брзо. Знам доста момака који су у тиму и мислим да нећу имати проблем да се брзо адаптирам. У Рудару сам добио шансу доласком тренера Вулета Тривуновића, али су Лакташи били упорни. Жељели су ме и прошле године, тада се нисмо договорили. Али они нису одустали тако да сам преломио да појачам овај тим у наставку шампионата Републике Српске. Знам доста нових саиграча, тако да очекујем да у наставку шампионата оправдам повјерење и помогнем екипи да оствари што бољи резултат – рекао је Росић.

Поменути играч се у потпуности опоравио од повреде која га је успорила у каријери. Након доста проблема опет је заиграо и очекује да буде још бољи

- Лакташи имају млад тим који сигурно може да се умијеша у борбу за врх. Циљ клуба је да афирмише играче и да у сваком мечу покушају да остваре што бољи резултат. Нису поставили резултатски императив пред екипу, али сматрам да сигурно имамо квалитет да се боримо за сами врх. Ако нам се укаже шанса да се боримо и за титулу, што да не. У односу на јесењег шампиона Радник мислим да ће предност бити наша младост и чињеница да играмо пуно брже и чини ми се да је екипа физички доста спремнија. Наравно све то треба да потврдимо на терену и да будемо још бољи у другом дијелу сезоне – истакао је Росић.

У управи Лакташа планирају да доведу још појачања како би наставили борбу са семберским прволигашем.

Не игра у Купу

Лакташи ће на отварању нове године имати дуел у Купу БиХ гдје ће играти против Посушја. Овај меч долази у невријеме, средином фебруара (10. или 11. фебруара) јер екипа ће касније почети припреме за други дио сезоне (старт шампионата 2. марта). Такође Росић неће имати право наступа у овом такмичењу, јер је играо за Рудар Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана