Бранислав Крунић, тренер Жељезничар Спорт тима, за “Глас Српске”: Бићемо још бољи на прољеће

Дарко Пашагић
Бранислав Крунић, тренер Жељезничар Спорт тима, за “Глас Српске”: Бићемо још бољи на прољеће

БАЊАЛУКА - И ове јесени запажену улогу у шампионату Републике Српске играли су фудбалери Жељезничар Спорт тима, који се послије 17 одиграних кола налазе на шестом мјесту.

На игре своје екипе, која је и у овом првенству убједљиво најмлађа од свих прволигаша, поносан је шеф стручног штаба Бранислав Крунић, који је за “Глас Српске” истакао да очекује још боље прољеће.

- Задовољан сам што је екипа остварила у првом дијелу сезоне, али мислим да је сазрело вријеме да у наставку сезоне направимо искорак напријед и још више поправимо положај на табели - нагласио је Крунић, који се послије пет година љетос вратио у Предграђе.

По његовим ријечима бодовни салдо на крају првог дијела могао је бити можда и за нијансу бољи.

- Поготово се то односи на неколико гостујућих сусрета у којима је екипа једноставно показала да немамо побједнички менталитет. Дозвољавали смо ривалима да у финишу сусрета дођу до гола, а најсвјежији примјер је посљедње јесење коло, када смо у Источном Сарајеву повели у касној фази утакмице и умјесто да меч полако приведемо крају, постизањем другог гола примили смо погодак у судијској надокнади и тако остали без два бода. Да смо их освојили, јесен бисмо завршили на четвртом, а не на шестом мјесту - наставио је Крунић.

Иако су најмлађа екипа у елити Републике Српске, играчима не недостаје искуства.

- Већина њих од малих ногу је заједно и пролазили су кроз све селекције, тако да се познају у душу. Оно што је екипи можда мало недостајало, али само у неколико уводних кола, била је неуиграност, јер су неки фудбалери дошли непосредно пред почетак првенства и требало је извјесно вријеме да све легне на своје мјесто. Како је првенство одмицало, били смо све бољи и бољи и то нам свима даје наду да ће прољеће бити још резултатски успјешније - рекао је Крунић.

За разлику од већине прволигаша фудбалери Жељезничар Спорт тима нису још отишли на одмор.

- Играчи ће тренирати све до краја децембра, истина нешто рјеђе, односно три пута седмично. Потом је пауза због празника до 15. јануара, када ће бити обављена прозивка, која ће означити почетак припрема за други дио сезоне. Имаћемо сасвим довољно времена да се припремимо и спремно дочекамо прољећни старт првог викенда марта. Не очекујем да ће бити неких великих промјена у играчком кадру - додао је Крунић.

Ефикасност

Шеф стручног штаба Жељезничара поносан је што је његова екипа трећа по ефикасности у прволигашком каравану.

- Постигли смо 30 погодак, као и Слобода из Мркоњић Града, а испред нас су једино бијељински Радник и Лакташи. Радује ме и што смо у врху по броју примљених голова, јер нам се мрежа тресла само 14 пута. Мање голова су примили са Радник, Лакташи и Рудар Приједор - нагласио је Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана