Бранислав Крунић, тренер фудбалери Жељезничар Спорт: Повратници донијели квалитет

Дарко Драгичевић
Бранислав Крунић, тренер фудбалери Жељезничар Спорт: Повратници донијели квалитет

БАЊАЛУКА - Жељезничар Спорт тим је у сјајној форми. Екипа тренера Бранислава Крунића везала је четири утакмице без пораза у којима није примила ни гол па је тренутно на четвртој позицији у Првој лиги Републике Српске.

Повратак искусних Луке Малића, Адониса Билала и Давида Чолића донио је доста квалитета и искуства младом тиму који је најпријатније изненађење досадашњег дијела шампионата Републике Српске. Сви кандидати за врх су се намучили против чете са “Предграђа”.

Тренер Бранислав Крунић, такође повратник на клупу бањалучког састава, истиче да је задовољан досад урађеним, али да екипа сад не смије да стане.

- И те­ како можемо да будемо задовољни својим играма и бодовним салдом, посебно у ова четири кола, гдје смо освојили 10 бодова и показали да можемо да се носимо са кандидатима за титулу шампиона. Наравно, сад морамо да наставимо у истом ритму и ову полусезону приведемо крају на прави начин - истакао је тренер Крунић.

Повратак три бивша играча показао се као пун погодак.

- Они су прошли Жељину фудбалску школу, одлично познају клуб и саиграче и сигурно да су нам донијели квалитет. Такође, није мала ствар што су и даље млади, жељни доказивања, а опет веома искусни па су нам донијели и мирноћу. С њима ће ови млађи играчи лакше напредовати - додао је тренер.

Жељезничар се може похвалити чињеницом да има други по ефикасности напад лиге (иза Лакташа) те једну од најбољих одбрана.

- Свакако да нас то храбри пред финиш полусезоне. Играмо разноврсно у нападу, док у одбрани тешко примамо голове. У посљедња четири меча ривали нам нису затресли мрежу. Имамо дисциплину и константност у игри. Промијенио сам формацију и чини се да она заиста одговара тиму, који се на њу привикао. Свакако да сад нема опуштања. Ови резултати су веома добри, нема опуштања. Сигурно је да екипа може још да напредује и да морамо да наставимо са добрим радом - поручио је тренер Крунић.

Жељезничар ће у наредном колу гостовати у Прњавору.

Малић повријеђен

Велики хендикеп у дербију против Радника био је излазак капитена Луке Малића. Фудбалер Жељезничара има проблем са зглобом. На тренингу пред меч осјетио је бол, али је желио да помогне саиграчима и почео је меч. Међутим, повреда је била јача па је у 16. минуту напустио терен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана