Бранислав Крунић напустио Жељезничар Спорт тим и преузео ужарену клупу БСК-а

Дарко Пашагић
Бранислав Крунић напустио Жељезничар Спорт тим и преузео ужарену клупу БСК-а

БАЊАЛУКА - Досадашњи шеф стручног штаба Жељезничар Спорт тима Бранислав Крунић нови је тренер другог бањалучког прволигаша БСК-а, који се налази на посљедњој позицији.

Крунић са кормила тима са “Предграђа” одлази други пут, а у овом мандату је био 15 мјесеци за разлику од првог пута када је нешто као играч и тренер, а потом само тренер провео четири године.

- Вјерујем да ће мој долазак на мјесто шефа стручног штаба “романтичара” донијети веома брзо промјене и да ћемо почети биљежити знатно боље резултате, а самим тим и побјећи са зачеља табеле. Сигурно је да нас очекује јако пуно посла, али изазова се не бојим и очекујем да ће се ситуација ускоро промијенити набоље - нагласио је Крунић.

Њему ће ово бити пети клуб, који ће тренирати у каријери. Прво је радио у Жељезничар Спорт тиму, потом Крупи, бањалучком Борцу, требињског Леотару те поново у редовима прволигаша са “Предграђа”.

- Имам већ прилично доста искуства, а драго ми је што ћу и на “Чаирама” радити са веома младом екипом, која је по физиономији доста слична оној са којом сам радио у Жељезничар Спорт тиму. Вјерујем да ћу на њих успјети да пренесем прије свега своје богато играчко искуство и да ћемо се успјети извући из опасне зоне - наставио је Крунић.

Рекао је да ће вријеме проведено на “Предграђу” заувијек памтити и да ће му Жељезничар Спорт тим бити заувијек у срцу.

- У првом наврату сам био четири године, сада дуже од годину и сигурно да је веома дуг период који остаје у трајном сјећању. “Жељо” ће увијек бити дио мене, али дошло је вријеме да се ухватим у коштац са проблемима у којима се сада налази БСК - рекао је Крунић за “Глас Српске”.

Требало је да Бањалучани у Вишеграду сутра играју одгођени сусрет петог кола у коме је требало да се састану са Дрином ХЕ. Међутим, ова утакмица је поново одгођена на захтјев “романтичара”, тако да ће Крунић премијеру на клупи новог клуба имати у суботу од 15.30 часова када ће БСК бити гост прњаворског Љубића.

- До тада ћу имати прилику да бар мало боље упознам екипу и да одрадимо неколико тренинга. Сигурно је ће то бити мало времена за нешто више, али се надам да ћемо већ у Прњавору успјети да увећамо наш бодовни салдо - додао је Крунић.

Други трансфер

Ово је други пут у овој сезони да један тренер одлази са клупе једног да би преузео кормило другог прволигаша Републике Српске. Прво је послије другог кола дотадашњи шеф стручног штаба Борца из Козарске Дубице Слободан Старчевић послије двије стартне побједе сјео на клупу Лакташа, који су тада били на посљедњој позицији. Нанизао је шест побједа и Лакташи се сада налазе на лидерској позицији.

Сличан задатак имаће и Крунић, који преузима “романтичаре”, који су на посљедњем мјесту са само два освојена бода у шест одиграних мечева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана