Божић: Женском фудбалском клубу Борац приоритет омасовљавање

Срна
Божић: Женском фудбалском клубу Борац приоритет омасовљавање

ШАМАЦ - Женском фудбалском клубу (ЖФК) Борац у Шамцу, који постоји шест година и тренутно има 20 активних чланова, приоритет је омасовљавање клуба, па тек онда резултати, изјавио је Срни предсједник овог клуба Бранко Божић.

Божић је навео да је клуб од Министарства цивилних послова у Савјету министара добио 5.000 КМ, које су уложили у систем за наводњавање терена, уз још 1.250 КМ које је обезбиједила општина Шамац.

Према његовим ријечима, кроз овај клуб до данас је прошло 80 дјевојака.

-Имамо велику разлику у годинама, дјевојке од 11 и дјевојке преко 20 година. Не можемо оформити омладинску екипу јер немамо довољан број дјевојака, нити довољно за сеониорску екипу - рекао је Божић.

Он је навео да се такмиче у првој лиги Републике Српске за жене, у којој је седам клубова и гдје су најмлађи, те додао да постоје неке индиције да би од идуће сезоне могло бити и 10 клубова.

-Финансирамо се највећим дијелом од Спортског савеза општине Шамац, а има и спонзора - рекао је Божић.

Божић каже да у клубу раде волонтерски, да дјевојкама обезбјеђују опрему, а да онима које су изван Шамца плаћају трошкове превоза.

-Сви смо у клубу због љубави према фудбалу - каже Божић.

Драгана Пајић, која је од Фудбалског савеза општине Шамац прошле године добила титулу најперспективније фудбалерке, каже да је фудбал њена највећа љубав и да јој то признање представља велики успјех.

-Код нас нема пуно заинтересованих дјевојака за фудбал, не видим разлог, треба да се развија фудбал - рекла је Пајићева.

Ружица Пивашевић, која је капитен, каже да често није у могућности да тренира, јер студира у Београду, али да им се прикључи када је ту и да настоји да остане у форми како би дала свој максимум.

-У женском Фудбалском клубу Борац сам од 2017. године. Љубав према фудбалу кренула је из породице, од малих ногу, али и од основне школе, окупиле смо се и касније смо изразиле жељу да оснујемо клуб и ето нас, полако напредујемо - каже Пивашевићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана