Боже Вукоја, фудбалер Звијезде 09, за “Глас Српске”: Побједа која даје наду

Дарко Пашагић
Боже Вукоја, фудбалер Звијезде 09, за “Глас Српске”: Побједа која даје наду

БАЊАЛУКА - Пуна три и по мјесеца фудбалера Звијезде 09 чекали су на другу побједу ове сезоне у Премијер лиги и коначно су је дочекали. Савладали су ни мање ни више него актуелног шампиона БиХ Зрињски са 2:1 и показали да се неће предавати док год има наде у борби за опстанак.

Један од јунака домаће екипе у овом сусрету био је офанзивни фудбалер Боже Вукоја, који је у 50. минуту довео премијерлигаша из етно-села Станишићи у предност од 1:0. То је била најава можда и највећег изненађења у досадашњем дијелу првенства, послије којег се зна два кола прије краја полусезоне да ће бањалучки Борац на зимску паузу отићи као јесењи шампион.

- Сви смо заслужни за овај велики тријумф. Ова три бода нам ништа неће значити, ако не уђемо у серију добрих резултата, али ће сигурно свима у клубу вратити пољуљано самопоуздање - нагласио је Вукоја, који је у редове Звијезде 09 дошао средином септембра и био му је ово први премијерлигашки тријумф са новим клубом.

У бројним мечевима ове јесени фудбалери из етно-села Станишићи играли су добро, али једноставно нису имали среће да то крунишу освајањем бода или три.

- Најбољи примјер за то су сусрети против ГОШК-а, Слоге и Тузла Ситија. Тешко је послије таквих мечева било дићи главу и кренути даље, али ето смогли смо снаге и сада смо против Мостараца награђени за то. Међутим, морам истаћи да смо у овој утакмици свих 90 минута били на високом нивоу и да смо успјели да у потпуности неутралишемо игру Зрињског - наставио је Вукоја.

До краја јесени Звијезда 09 има још двије домаће утакмице, прво против Борца, а потом Широког Бријега.

- Бањалучани ове сезоне играју стварно веома добро и у сјајној су серији. Једноставно су без премца. Наравно да нисмо у ситуацији да им пријетимо, али покушаћемо све да приредимо још једну сензацију. Слична је ситуација и са Широким Бријегом, мада морам признати да мој бивши клуб како првенство одмиче из кола у коло пружа нешто лошије партије - рекао је Вукоја.

Сматра да без обзира на исход те двије утакмице ништа неће бити изгубљено.

- Наравно да би било сјајно остварити што боље резултате, али у другом дијелу сезоне има још 15 утакмица. Морамо се сви заједно максимално концентрисати на зимске припреме, обавити их што боље и онда на прољеће у сваки меч ући као квалификациони. Наша екипа има потенцијала, али је јасно да је љетос било доста новајлија, који су долазили постепено, тако да нам је свима заједно требало доста времена да се уиграмо. Ту су у у најгорем положају били наши тренери. Прво Михајло Јурасовић, који је дао све од себе, али једноставно, као и сви ми, није имао среће. Сада је у сличној ситуацији Дарко Милисављевић и надам се да ће та промјена изазвати позитиван шок те да побједа против Зрињског неће остати узалудна - истакао је Вукоја.

Похвалио је оптималне услове за рад у премијерлигашу из етно-села Станишићи.

- Од првог дана сви у клубу се труде да свим играчима максимално изађу у сусрет и на томе нам могу позавидјети много јачи клубови. Била би штета да Звијезда 09 не успије да сачува премијерлигашки статус, јер су услови за рад и тренирање овдје стварно идеални - додао је Вукоја, коме је гол против Зрињског био првенац у дресу Звијезде 09.

Квалитет

Боже Вукоја прије доласка у редове Звијезде 09 носио је четири године дрес Широког Бријега у којем је и поникао. Једно вријеме био је члан ГОШК-а из Габеле, али и хрватског Неретванца из Опузена.

- Добро познајем прилике у Премијер лиги и могу да кажем да је из сезоне у сезону све квалитетнија. Све више је квалитетних фудбалера са простора бивше Југославије, али и играча из иностранства. Много се ради и на инфраструктури, терени су све бољи и бољи, тако да сам сигуран да ће квалитет Лиге и у наредним сезона бити још бољи - нагласио је овај 25-годишњи офанзивни фудбалер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана