Борусија преживјела "групу смрти", ПСЖ се извукао у посљедњем минуту

ГС
Foto: Taнјуг/AP

Одиграно је још шест утакмица петог кола Лиге Шампиона, а вечерас смо видјели много изненађења. Највише узбуђења виђено је у групи Ф, гдје је Борусија Дортмунд постала прави хит.

Мало ко је мислио да је ово могуће, али након пет одиграних кола у групи Ф Лиге шампиона, такозваној „групи смрти“, фудбалери Борусије Дортмунд су изборили пласман у осмину финала, а најближи другој позицији је Пари Сен Жермен. Њукасл и Милан су и даље у игри да прођу, али они више не одлучују сами о својој судбини.

Борусија је вечерас савладала Милан у гостима резултатом 3:1 и завршила је посао, док су Пари Сен Жермен и Њукасл ремизирали на „Парку принчева“резултатом 1:1.

Њемачка екипа има 10 бодова и сигурно иде даље, ПСЖ има седам бодова, а Њукасл и Милан по пет.

Барселона је пред својим навијачима славила са 2:1 послије преокрета против Порта и тако се учврстила на првој позицији са три бода више од вечерашњег ривала, преноси Спортал.

Док су Јанг бојс и Црвена звезда вечерас у Берну водили борбу за треће мјесто у Групи Г, Манчестер сити је желео да потврди прву позицију, што је на крају и учинио, али му је екипа РБ Лајпцига прилично отежала тај посао. Имао је Лајпциг предност од 2:0, али је Гвардиола успио подићи момке па је у самом финишу Сити дошао до преокрета и славио са 3:2.

У Групи Е, у којој је раније вечерас Лацио у Риму савладао Шахтјор са 2:0, мадридски Атлетико је успио да сачува прво место, побједом над Фејенордом у Ротердаму са 3:1, тако да ће Атлетико и Лацио у наредну фазу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана