Борко Дуроњић, Бањалучанин из сурдуличког Радника, за “Глас”: И даље сањам “Маракану”

Дејан Кондић
Борко Дуроњић, Бањалучанин из сурдуличког Радника, за “Глас”: И даље сањам “Маракану”

СУРДУЛИЦА - “Мисија немогуће 2” у току је и ове године у Сурдулици. Већ отписани, посљедњепласирани Радник покушаће поново, као и прошле сезоне да о(п)стане у друштву најбољих клубова у Србији. “Плаве” на том путу, “на плећима” носи крилни фудбалер из Бањалуке Борко Дуроњић.

Брзоноги офанзивац најбољи је играч минулог, 23. кола српске Суперлиге. Када је већ увелико био прежаљен, тим из Сурдулице је засијао у дербију југа и направио велико изненађење тријумфом усред Ниша против Радничког (3:0). А човјек који је постао газда југа, који је пробудио наде Радника да није још све готово, управо је Дуроњић, који је са два гола донио вођство екипи од 2:0, које је касније за још један погодак увећано.

- Значи ми ово признање, прије свега на плану самопоуздања, јер је то оно што нам је потребно. Треба нам неки добар подстицај у борби за опстанак. Чека нас паклено тежак посао, као и прошле године, када смо успјели да се извучемо. Надам се да ћемо успјети и овај пут да остваримо наш циљ - рекао је у разговору за “Глас” Дуроњић.

Три бода из Ниша добила би на пуном значају када би Сурдуличани сутра, на свом стадиону, савладали још један Раднички, онај из Крагујевца. Екипа коју са клупе води бивши тренер Вележа и Сарајева Феђа Дудић најпријатније је изненађење у Суперлиги Србије и у зони је Европе.

- Неће бити нимало лако, али надам се побједи и да наставимо у овом тријумфалном ритму - истакао је Дуроњић.

Борко је са пет голова у шампионату најбољи стријелац Сурдуличана ове сезоне.

- Није лош учинак. Искрено се надам да ћу дати још који гол. Сваки је битан у нашој борби за опстанак - додао је Дуроњић.

“Првој виолини” Радника уговор истиче на љето. Већ се бројни клубови, поготово они из иностранства, распитују за Дуроњићеве услуге. Међутим, он као неко ко је прошао све млађе категорије Црвене звезде, али није добио шансу у првом тиму, и даље жели да оствари један давни сан.

- Надам се да ћу на љето направити искорак у каријери. Рано сам отишао са “Маракане”. Познато је да је мени Црвена звезда сан и да је то клуб за који навијам од малих ногу. Волио бих да ми се тај сан оствари - закључио је Дуроњић.

Борац

Дуроњић је фудбалски проходао у бањалучком Борцу. Млади офанзивац са саиграчем Петром Кунићем, још једним нападачем из града на Врбасу, на привременом раду у Сурдулици држи палчеве “црвено-плавима” у шампионској трци у Премијер лиги.

- Наравно да пратим Борац. То је клуб из мог града, у којем сам направио прве фудбалске кораке. Сада су тамо моја два дојучерашња саиграча Милан Макарић и Ранко Јокић. Чујемо се редовно. На посљедњој паузи сам и играо фудбал са неким Борчевим играчима. Петар Кунић и ја овдје пратимо “црвено-плаве” сваки викенд и навијамо да узму титулу и желимо им пуно среће - поручио је Дуроњић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана