Борис Варга, првотимац Слоге: Гол за продужетак прољећне бајке

Дарко Пашагић
Борис Варга, првотимац Слоге: Гол за продужетак прољећне бајке

ДОБОЈ – Прољећна фудбалска бајка премијерлигаша Слоге, која је започела 11. фебруара, још траје, а један од најзаслужнијих за то је штопер Добојлија Борис Варга.

Овај српски интернационалац не само да је у прољећних седам утакмица одиграо свих 630 минута, него је у реванш мечу четвртфинала Купа БиХ против Посушја дао водећи гол за свој тим који је био увертира пласмана међу четири најбоље екипе у најмасовнијем такмичењу.

- Веома сам задовољан што сам постигао ефектан погодак који је био наговештај победе и пласмана у полуфинале Купа БиХ. Штопери не постижу баш често голове, мада сам их уписао неколико у каријери. Углавном су били постигнути главом, али је овај сигурно најлепши. Можда ћу бити мало нескроман, али право мало ремек-дело – пресрећан је Варга послије пласмана у полуфинале Купа БиХ.

Презадовољан је послије непуна два мјесеца боравка у Добоју.

- Причао сам са пријатељем пред реванш утакмицу да је једино што бих желео да променим, ако би то било наравно могуће, завршница првог меча четврфинала Купа у Посушју, где смо поражени са 2:3 и то голом у судијској надокнади. Сада смо у реваншу славили са 2:0 и прошли даље, тако да нема нимало разлога за незадовољство. Све се поклопило и за сада је све сјајно. Не желим ништа да урекнем и надам се да ће остати овако – наставио је Варга.

У осмини финала је прескочен Игман, сада Посушје, а у Премијер лиги два домаћа ремија са Вележом (0:0) и Зрињским (1:1) и двије гостујуће побједе против ГОШК-а (4:2) и Широког Бријега (1:0). Слога је послије 22. кола на четвртој позицији и у полуфиналу Купа, што пред почетак сезоне сигурно нико није очекивао. Ако наставе са оваквим играма, Добојлијама се смијеши и први, историјски пласман на европску сцену.

- Драго ми је што је све овако испало и што високо котирамо на табели, а далеко смо и догурали у Купу. Оно што је најважније, уопште се тиме нико у клубу не оптерећује. Ни Управа, ни стручни штаб, ни ми играчи. Чврсто стојимо на земљи и идемо утакмицу по утакмицу, а ако се укаже прилика за нешто више знаћемо да је искористимо – рекао је Варга.

Успјех Добојлија добија на тежини када се зна да домаће утакмице овог прољећа играју на стадиону “Др Милан Јелић” у Модричи. Уз то ту су и свакодневна путовања на тренинге, а сва три досадашња гостовања овог прољећа била су у Херцеговини.

- Не треба ни трошити ријечи колико смо се потрошили путујући три пута у Херцеговину, али све је испало и боље него што смо могли да прижељкујемо. Захвални смо Алфа Модричи на гостопримству, али жао ми је што серију ових добрих резултата нисмо остварили на стадиону “Луке”. Нажалост због радова на терену у томе смо онемогућени, али морамо да се стрпимо још мало. Наравно да сви једва чекамо повратак на наш стадион. Сигурно је да то не очекујемо само ми, већ и љубитељи фудбала у Добоју који ће нам тада бити 12. играч – нагласио је Варга.

Већ у суботу у првом колу трећег круга шампионата (23. коло) Добојлије од 13.30 часова дочекују Тузла сити.

- Биће то сигурно веома тежак меч, јер се ривал налази међу тимовима који се грчевито боре за опстанак. Међутим, верујем да ћемо поново бити прави. Било би прелепо да овај трећи круг отворимо победом и тако останемо у самом врху табеле, а онда нам следи репрезентатовна пауза која ће нам више него добро доћи – додао је Варга.

Друго полуфинале

Ово је други пут у клупској историји да се Слога пласирала у полуфинале Купа БиХ. Први пут било је то у сезони 2012/13. Тада су у шеснаестини финала савладали “Томислав” из Томиславграда са 4:0. Потом су у осмини финала елиминисали Сутјеску из Фоче (1:1, 2:1), а онда и ГОШК. Прво су у Габели славили са 2:1, а онда у Добоју играли неријешено, 1:1. У полуфиналу им је био каснији освајач трофеја Широки Бријег, који је на “Лукама” славио са 4:2, а на “Пецари” 4:0. Тада је Слога била члан Прве лиге Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана