Борцу још степеница до првог трофеја

Дарко Пашагић
Борцу још степеница до првог трофеја

БАЊАЛУКА - Само још једна степеница дијели фудбалере Борца до освајања треће шампионске титуле у Премијер лиги којом би био направљен огроман корак ка освајању дупле круне.

А изабраници Винка Мариновића могу да је прескоче данас од 17 часова када ће у сусрету препосљедњег, 32. кола Премијер лиге БиХ угостити Игман и у случају побједе моћи ће већ да испију шампањац. Само три дана касније, у четвртак, од 18 часова на истом мјесту Бањалучани ће покушати да надокнаде минус из првог меча у Мостару од 0:1 и тако дођу и до трофеја у најмасовнијем такмичењу, а самим тим и до дупле круне.

- Пред нама су мечеви одлуке. Ови момци су прошли доста изазова, имали су доста тешких утакмица и сада је пред нама посљедњи изазов ка освајању титуле, којом бисмо направили сјајну увертиру за реванш меч финала Купа против Зрињског. Сасвим сигурно су свјесни важности утакмице, знају шта треба да ураде у сваком тренутку. Позивам навијаче да дођу у што већем броју, да награде ове момке и да им помогну да дођемо до нашег циља - рекао је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Капитен Срђан Граховац истакао је да је дуел са Игманом прво од два финала које ће са својим саиграчима играти ове седмице. 

- Улазимо у сами финиш првенства, чека нас, можемо рећи, финална утакмица у првенству. Имамо прилику да са три бода код куће, пред својим навијачима овјеримо титулу. Сви једва чекамо утакмицу, знамо кроз шта смо прошли читаву сезону, знамо колико смо радили, како смо се понашали, носили са поразима, носили са добрим стварима и са проблемима. Као капитен могу само рећи да сам препоносан што сам капитен овакве групе момака. Нема мјеста еуфорији, има тај позитиван набој - истакао је Граховац.

Један од најзаслужнијих за сјајне резултате Борца је лијеви бек Себастијан Ерера који је поручио да ће екипа дати све од себе да освоји оба трофеја.

- У наредне двије утакмице можемо да освојимо дуплу круну. Веома смо мотивисани да то урадимо. Радимо напорно од самог почетка и близу смо циља. Очекујем да ћемо доћи до побједе над Игманом. Силно желимо титулу, али желимо и трофеј Купа БиХ. Мотивисани смо за реванш дуел и даћемо све од себе да освојимо и Куп - нагласио је Ерера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана