Борчева одлучујућа борба за дуплу круну

Дарко Пашагић
Борчева одлучујућа борба за дуплу круну

БАЊАЛУКА - Први испит фудбалери Борца успјешно су положили, а већ данас од 18 часова на Градском стадиону имају други, чини се знатно тежи.

Бањалучани су коло прије краја осигурали титулу, уручен им је и шампионски пехар, а сада имају прилику да дођу до дупле круне, пошто ће угостити Зрињски, који је прошле сезоне био најбољи и у првенству, а освојио је и Куп.

Изабраницима Винка Мариновића не иде наруку резултат из прве утакмице, али сви у Платоновој вјерују да се тај минус може надокнадити и да негдје око 20 часова на Градском стадиону почне још једно велико фудбалско славље.

- Неће бити лако надокнадити предност Мостараца, али вјерујем да ови момци имају снаге за тај још један корак ка коначном циљу. Иза нас је веома успјешна сезона, коју ћемо надам се вечерас заокружити на најбољи начин - рекао је Мариновић.

Искусни стратег очекује веома тврду и неизвјесну утакмицу у којој свака грешка може да буде пресудна.

- Одлично се познајемо и на терену не би требало да буде никаквих тајни. Због тога играчи морају бити максимално концентрисани на терену, јер сваки кикс може да окрене меч у сасвим другом правцу. Не очекујем лепршаву игру, јер сигурно да и они и ми желе прије свега да сачувају своју мрежу. С те стране ривал је у предности, јер има вишак од једног гола из првог меча, али се надам да ћемо га надокнадити - истакао је Мариновић.

Борац до пехара може само уз постигнуте голове, а у посљедња два меча “црвено-плави” су их постигли чак десет (Тузла сити 6:2, Игман 4:3).

- Истина је да смо се распуцали у тим дуелима, али и примили смо доста погодака. Зато морамо да будемо опет агресивни у нападу, али и знатно чвршћи у одбрани. То је једини исправан пут ка још једном трофеју ове сезоне - додао је Мариновић, који је постао први тренер у историји Премијер лиге, који је са три клуба освајао титуле (Зрињски 2016, Сарајево 2020, Борац 2024).

Капитен Бањалучана Срђан Граховац вјерује у срећан завршетак веома успјешне клупске сезоне.

- Нисмо имали много времена да се радујемо освајању титуле, јер сви са нестрпљењем чекамо овај реванш дуел са Зрињским. Иако смо у минусу из првог меча, вјерујем да у овој одлучујућој утакмици можемо изаћи као побједници и да ћемо се вечерас сви заједно радовати освајању дупле круне - нагласио је Граховац, који се у август прошле године послије девет година вратио на Градски стадион.

У мечу 32. кола против Игмана (3:2) у којем је потврђена шампионска титула није изостала подршка са трибина.

- Навијачи су били уз нас, а сигуран сам ће тако бити и овог пута. Очекујем њихову громогласну подршку у дуелу у којем желимо да потврдимо да смо ове сезоне неприкосновени у БиХ - додао је Граховац.

Млади Давид Вуковић, који се у фебруару са позајмице у Лакташима вратио у Борац и од тада постао веома важна карика у редовима “црвено-плавих” очекује веома тежак и неизвјестан сусрет.

- Биће то права рововска битка у којој ће неизвјесност владати до самог краја утакмице. Није искључено да побједника одлуче и пенали, али и за то смо спремни. Иако смо у минусу из првог дуела надам се освајању још једног трофеја - истакао је Вуковић.

Пељто на центру

Сарајлија Ирфан Пељто судиће данашњи реванш меч финала Купа БиХ. Њему ће помагати Сенад Ибришимбеговић из Травника и Арнел Новалић из Добој-Истока, док је Ермин Сивац четврти судија. Делегат утакмице је Марио Ђуран из Модриче, а посматрач суђења Мидхат Арнаутовић из Тузле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана