Борац за историју и "сударе" са европским великанима

ГС
Борац за историју и "сударе" са европским великанима

БАЊАЛУКА - Послије 0:0 у Будимпешти, бањалучки Борац вечерас на крцатом Градском стадиону има лијепу прилику да оствари највећи успјех у клупској историји.

Без обзира на то како ће се завршити вечерашњи дуел са Ференцварошом на Градском стадиону, фудбалери Борца ће први пут у клупској историји бити на европској сцени током јесени.

Ако би, међутим, у гротлу свог терена срушили мађарског великана након 0:0 у Будимпешти, постали би један од 36 учесника главног, лигашког дијела Лиге Европе, а с обзиром на списак екипа у том такмичењу, у којем би одиграли најмање осам утакмица, није то мала ствар!

Тамо су већ европски великани Рома, Лацио, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Фенербахче, Лион, Олимпијакос... а ако тим којим командује Младен Жижовић не би успио да елиминише клуб који је 35 пута био првак Мађарске, морао би да прихвати "утјешну награду" у виду Конференцијске лиге, у којој би одиграли шест мечева.

Меч са екипом Ференцвароша почиње у 21.00 час. Улазница одавно нема у слободној продаји, карте (њих око 8.500) одавно су распродате, а сви они који нису успјели да дођу до вриједног комадића папира меч са мађарским великаном могу да погледају у преносу на ТВ Арена Премиум 1, подсјећа Мондо.ба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана