Борац вечерас у борби за европску јесен

ГС
Борац вечерас у борби за европску јесен

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца из Бањалуке вечерас од 21 час играју реванш утакмицу 3. кола квлификација за Лигу Европе против екипе Ки Клаксвика са Фарских острва.

Борац ће покушати да надокнади предност од 2:1 из прве утакмице и на тај начин осигура европску јесен.

Улог је  огроман - пласман у плеј-оф Лиге Европе и загарантовано мјесто уз групној фази Лиге конференције, што би Бањалучанима донијело не само европско љето ове сезоне, већ и европску јесен. Уз све то и значајно поправило клупску касу.

- Очекује нас веома захтјевна утакмица, мада многи мисле да је пред нама лак задатак. Још увијек сматрају да су они аматери и са нераумијевањем говоре о снази нашег ривала, али треба нагласити да се ради о веома озбиљној екипи, које је у посљедњих 13 европских утакмица на свом терену доживјела само један пораз – нагласио је млади стручњак на клупи "црвено-плавих" Младен Жижовић.

Међутим, по његовим ријечима много другачија је прича када фудбалери КИ Класквика играју гостујуће мечеве.

- Надам се да ће тако бити и на овом сусрету. За њих је овдје све другачије него код куће. Играју по знатно вишим температурама, на другачијој подлози и пред далеко више гледалаца. Посебно би апострофирао на навијаче, који су и до сада били наш 12. играч. Сада нам је њихова помоћ и те како потребна, јер имамо прилику да испишемо сјајну причу и да европско љето претворимо и у европску јесен. Вјерујем да то и они знају и да ће Градски стадион поново бити претијесан да прими све оне којима Борац нешто значи – наставио је Жижовић.

Један од адута Борца у вечерашњем дуелу ће бити и вријеме.

Фудбалери Клаксвика су, наиме, доживјели температурни шок

 када су стигли у Бањалуку с обзиром да је температура на Фарским Острвима била 13, а у Бањалуци скоро 40 Целзијускових степени.

У вријеме утакмице температура ће бити око 30 степени, али и то су услови на које Фарани нису навикли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана