Борац вечерас игра против ПАОК-а Скупо ћемо продати кожу

Дарко Пашагић
Борац вечерас игра против ПАОК-а Скупо ћемо продати кожу

БАЊАЛУКА - Фудбалери Борца са бањалучког аеродрома Маховљани јуче ујутро отпутовали су Солун, гдје ће вечерас од 19.30 часова на стадиону “Тумба” против ПАОК-а одиграти први сусрет другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Синоћ су одрадили посљедњи тренинг уочи утакмице .

Иако је свима јасно да је првак Грчке, који по “Трансфермаркту” има нешто више од 12 пута скупљу екипу од “црвено-плавих”, апсолутни фаворит, у табору “Великана из Платонове” желе да направе још један искорак на међународној сцени. У првом колу послије двомеча и бољег извођења пенала елиминисали су албанског шампиона Егнатију, чиме је обезбијеђено још најмање шест европских утакмица, али и бар сигуран плеј-оф за Лигу конференције.

- Свјесни смо да је грчки шампион пред овај двомеч апсолутни фаворит, али не идемо на стадион “Тумба” да се унапријед предамо, већ да остваримо резултат, који нам даје наду за реванш. Посљедњих неколико дана добро смо анализирали како игра ПАОК. Имају и они мана које ћемо покушати да искористимо на најбољи могући начин. Једно је сигурно даћемо све од себе да покажемо да нисмо залутали у друго коло, али и да се колико, толико можемо равноправно носити и са далеко моћнијим европским клубовима - нагласио је стријелац гола у реванш сусрету против албанског првака Јово Лукић.

Пред овај дуел стручни штаб Бањалучана на челу са Младеном Жижовићем нема већих кадровских проблема, осим што је ван строја Словенац Алекс Пихлер, који због повреде није био ни у комбинацији за реванш првог кола одигран прије седам дана у Елбасану. Посљедње појачање Борца Дино Скоруп пријављен је за друго коло и биће у комбинацији за вечерашњи сусрет.

- Сви смо и психички и физички максимално мотивисани да се покажемо у што бољем свјетлу. Не играмо само за себе, већ и за наше бројне навијаче, али и све љубитеље фудбала у Републици Српској. То нам мора бити мотив више да “погинемо” за сваку лопту - додао је Лукић.

Новајлија у редовима Борца Есмир Хасукић, који је у пенал серији у Елбасану био један од четири стријелца за Бањалучане свјестан је да је ово прави тренутак да “црвено-плави” покажу шта знају, али и да испишу још једну страницу клупске историје.

- Иако играмо против фаворизованог ривала, очекивања су увијек велика. Проласком у друго коло већ смо направили резултат на који морамо бити поносни. Играли смо те двије утакмице дисциплиновано, борили се до задњег атома снаге и не видим разлога да тако не буде и вечерас. Морамо бити мирни и максимално концентрисани, а ако се укаже било каква прилика за нешто више, вјерујем да ћемо знати да је искористимо. Надамо се да можемо остварити резултат, који ће нам дати право да се у реваншу надамо пласману у треће коло квалификација за Лигу шампиона, чиме бисмо и испунили циљ, а то је пласман у групну фазу Лиге конференције. Тако бисмо поновили успјех Зрињског од прошле сезоне, али и значајно поправили коефицијент - рекао је Хасукић.

Реванш сусрет Борца и ПАОК-а биће одигран 31. јула на Градском стадиону у Бањалуци са почетком у 21 час. Карте за ту утакмицу пуштене су јуче у продају. Цијена улазнице за источну трибину је 20 марака. Присталице Бањалучана, које овај дуел желе да посматрају са западне трибине за секторе А и Д мораће да издвоје 30, а секторе Б и Ц 40 марака.

Словенци на центру

Главни судија првог сусрета другог кола квалификација за Лигу шампиона у Солуну између ПАОК-а и Борца биће словеначки дјелилац правде Давид Шмајц. Његови земљаци Давид Габровец и Томаж Церне су помоћни арбитри, док ће улогу четвртог судије обављати још један Словенац Дејан Балажић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана